Lannebo rekryterar fastighetsprofiler och lanserar ny fastighetsfond

Lannebo rekryterar fastighetsanalytikerna Tobias Kaj och Philip Hallberg. Samtidigt lanserar fondbolaget en ny fastighetsfond med fokus på nordiska börsnoterade bygg- och fastighetsbolag. Det framgår av ett pressmeddelande.
Förvaltarna Tobias Kaj och Philip Hallberg finns båda med på listan över Sveriges främsta fastighetsanalytiker av Prospera. Duon kommer senast från ABG respektive Danske Bank.

”Tobias och Philip är otroligt skickliga aktieanalytiker som bevisat sig om och om igen. Att vi fått dem att ansluta sig till oss på Lannebo för att starta sin resa som fondförvaltare är vi väldigt stolta över”, säger Jessica Malmfors, vd för Lannebo.
Analytikerna slår sig nu samman för att förvalta den nya fonden Lannebo Fastighetsfond vilket är en traditionell aktiefond men kommer ha möjligheten att ta både korta och långa positioner inom fastighetssektorn. Från och med idag, den 1 september, öppnar fonden upp för insättningar hos bland annat Avanza, Nordnet och Lannebo.

Under hösten kommer Lannebo att lansera ytterligare en fastighetsfond, Lannebo Fastighetsfond Select. En fond som kommer vara ännu mer koncentrerad och lämnar ännu större handlingsutrymme åt förvaltarna.