Norska fintechbolaget Norquant rekryterar Erik Lidén som Sverige-chef

Det norska fintechbolaget Norquant utser Erik Lidén till chef i Sverige med uppgift att bygga upp verksamheten på den svenska marknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.
Erik Lidén. Foto: Scientia Fund Management
Lidén jobbar idag som chefsförvaltare på Volvo Car Pension Management med ansvar för förvaltningen av biltillverkarens pensionskapital. Han har en bakgrund som forskare i finansiell ekonomi och låg bakom Insiderfonder, ett fondbolag som gjorde affärer baserade på insynspersoners handel.

”Vi tar nu steget mot en etablering på den svenska marknaden. Med lång erfarenhet av regelstyrd förvaltning och att driva fondverksamhet kommer Erik som ansvarig för etableringen vara ett viktigt bidrag till NorQuant-teamet. Hans bakgrund som forskare gör honom dessutom till en utmärkt ambassadör för våra strategier mot marknaden”, säger Thomas Nygaard, grundare och vd på Norquant.

Norquant, med bakgrund från norska Oljefonden, har som vision att hjälpa morgondagens investerare att göra bättre investeringar och erbjuder bland annat fonder och analysprodukter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Här hittar du Afv Karriär