En tidning, två system

Affärsvärlden står på två ben. Det ena är initierade reportage, intervjuer, krönikor och artiklar om svenskt näringsliv och den omvärld som påverkar oss som verkar där. Som Lotta Dinkelspiels och Jojje Olssons texter om Kina på sidan 9 respektive 28 i den här tidningen. Eller Calle Frostes reportage om Gunnebo på sidan 14.

Det andra benet är analys, med aktierekommendationer, portföljer och kommentarer. Som Johan Eklunds omsvängning till ”köp” på dataspelsbolaget G5 på sidan 43 eller Johan Högbergs avkastningsportfölj på sidan 32.

Analys och reportage är två sidor av samma mynt: att förstå och granska de stora sambanden och sätta in dem i företagens mikrovärld. Kombinationen av den pris­belönta Affärsvärldenjournalistiken och analyserna, som haft rätt två av tre gånger, ger en unik helhet.

Hos de allra mest börsintresserade har vi märkt ett stort intresse av att få ännu mer analys. Därför har vi skapat en tilläggstjänst, Affärsvärlden Analys+, med unika portföljer, aktierekommendationer, kommentarer och artiklar – innehåll som bara publiceras digitalt. Under året har det varit en öppen tjänst för alla som registrerat sig – men inte nu längre.

För dig som prenumererar på Affärsvärlden är den goda nyheten att detta matiga extramaterial från Sveriges bästa analysredaktion bara kostar 80 kronor extra per månad. Om du inte är prenumerant, och vill ha tillgång till Affärsvärlden Analys+, är kostnaden 269 kronor i månaden, inte heller särskilt hög i relation till mervärdet. Oavsett är jag säker på att det är en prenumeration som lönar sig.

Chefredaktör

Årets julklapp

En sväng ned på stan och en sak står klar: det återvunna plagget är inte årets julklapp. Det oåtervunna plagget ligger bättre till.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.