Innehåll från annonsör

Han är beviset: Hårt arbete kan löna sig

Genom att konsekvent gå mot strömmen och samtidigt trotsa krisen i modebranschen omsätter Lager 157 idag en miljard kronor.

Bakom framgången står en grundare som aldrig dragit sig för att ta i lite extra oavsett om han suttit i vd-stolen, på cykelsadeln eller tävlat i fäders spår.

(se filmen om entreprenören Stefan Palm! Visas i rubrikbilden.)

En branschförändrande affärsmodell och absolut kostnadskontroll är två av nycklarna till att Lager 157 fortsätter att växa. Kedjan etablerar nya fysiska butiker, inte bara i Sverige utan också i Norge.

När grundaren Stefan Palm 1997 öppnade dörrarna till den första butiken, i Gällstad, tänkte han precis som han alltid gör:

– Det finns en utväg – och det är att jobba hårdare. Så länge som jag kan jobba hårdare så löser jag det här.

Hårt jobb i sitt dna

Att jobba hårt ligger i Stefan Palms dna, oavsett om han gått till sin arbetsplats som anställd eller testat på entreprenörsvingarna.

– När jag startade eget var jag ofta på kontoret halv sju på morgonen, och då hade jag pendlat en bit. Jag kom hem vid niotiden på kvällen för att käka med min fru. När hon sedan somnade några timmar senare började jag jobba igen, berättar han.

”Jag är lyckligt lottad”

Stefan Palm är inte bara grundare av och vd för Lager 157 utan också en utpräglad tävlingsmänniska. Han har erövrat SM-medalj på cykel och har slutat på 75:e plats i Vasaloppet (2015). Tävlingsmänniskans stora problem, menar han, är att man kan pusha sig för hårt.

– Jag är lyckligt lottad; jag har varit på gränsen väldigt många gånger men alltid hållit mig på rätt sida. Att vara tävlingsmänniska handlar för mig inte om att trycka ner eller vara bättre än andra, utan att vi som grupp ska hitta ett sätt ska överleva; ett sätt där vi kan utveckla vår by eller vårt samhälle snarare att positionera oss mot alla andra.

Stefan Palms vision sedan starten har varit att förenkla och demokratisera modebranschen.

– Tävlingen eller ambitionen att komma vidare har hållit mig vaken om nätterna, i funderingen hur vi ska ta det vidare.

”När vi väl öppnade var det succé”

Att hårt arbete lönar sig märktes inte minst när Lager 157 för ett par år sedan skulle öppna en ny butik i, vad Stefan Palm kallar det, ”ett helt omöjligt läge”.

– I början var alla jättetveksamma, men vi bestämde oss kollektivt för att vi skulle öppna den 16 maj oavsett vad som hände. Vi trummade på och till slut fick vi med oss byggare och kommunens handläggare på banan. När vi väl öppnade var det succé. Att det var målare och elektriker kvar i bakänden av lokalen när vi släppte in kunder hörde till.

En ingrediens i Stefan Palms framgångsrecept handlar om att hela tiden fundera över vad som kan göras bättre, och sedan överföra sina erfarenheter i rena strategier.

– För mig har kombinationen av det hårda arbetet och att reflektera varit mixen som gett framgång.

HÄR kan du se hela serien

Entreprenörerna

Klarna är Sveriges mest använda kassalösning.

Men det är tack vare entreprenörerna som Klarna jobbar med, som utvecklingen drivs framåt.

I den här serien får vi träffa några av Sveriges absolut främsta entreprenörer och ta del av deras insikter i vad som kännetecknar deras entreprenörskap och varit nyckeln till deras framgång.

HÄR kan du se hela serien

Denna artikel är en annons, den är inte skriven av journalisterna på Affärsvärldens redaktion
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.