Nytt liv i Finlands arga fåglar

Mobilspelbolaget Rovio har fått en usel start på börskarriären, men aktiemarknaden är alldeles för negativ. Bolaget har många tillväxtben och värderingen är riktigt aptitlig.

Det finländska mobilspelsbolaget Rovio har verkligen inte rosat aktiemarknaden sedan börsintroduktionen på Helsingforsbörsen i september förra året. Från teckningskursen 11,5 euro har aktien slaktats vid två tillfällen. Bolagets första rapport som noterat bolag, niomånadersrapporten, blev trots en fin tillväxt en resultatbesvikelse och aktien föll 22 procent samma dag. Det var dock en västanfläkt jämfört med den 22 februari i år, då bolaget lämnade preliminära siffror för bokslutet 2017 samt en första prognos för 2018. Aktiekursen halverades på en dag.

Årets första kvartalsrapport fick dock ett bättre mottagande och aktien steg 6 procent på upprepade utsikter. Aktien har sedan klättrat drygt 30 procent från botten, men har ändå mer än halverats jämfört med introduktionskursen. Det är ovanligt med så här stora kursrörelser i så nya börsbolag. Värderingen framstår nu som väldigt pressad i jämförelse med en glödhet gamingsektor på börsen.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här