Innehåll från annonsör

Kryptovalutan som kan peta Bitcoin från tronen

Bitcoins värde har sedan årsskiftet ökat i raketfart, vilket resulterat i ett stort intresse för kryptovalutor och tekniken bakom dem. Det här bör du veta om den nya valutan.
Kryptovalutan som kan peta Bitcoin från tronen - degiro_bitcoin_binary_6883674.jpg

I dag finns det ungefär 1200 olika kryptovalutor, enligt Coinmarketcap.com, och i början av året var värdet på dessa 17,5 miljarder USD.  Kryptovalutor blir allt vanligare och investerare har börjat leta efter sätt att spekulera i dem. Hittills är det få företag i Sverige som tar emot betalning i bitcoin eller andra kryptovalutor, men experter ser att allt fler privatpersoner börjat använda bitcoin vid internationella transaktioner.

Bitcoin, som har den största marknadsandelen, är en decentraliserad virtuell valuta vilket innebär att ingen bank behövs som mellanhand.  Valutans värdeökning är markant – ser man på handelsvolymen är den cirka fyra gånger så stor som förra året.

Valutan skapas i förutbestämd takt i ett P2P-nätverk, som vem som helst kan ansluta sig till. Bitcoin går att likna vid kontanter, då transaktionen kan göras anonymt och direkt mellan privatpersoner.

– Många brukare har börjat få förtroende för valutan. De ser Bitcoin som ett bra alternativ till traditionell central valuta, som är benägen att påverkas av inflationen. Bitcoin har ett begränsat antal tillgängliga ”mynt”, vilket tar bort inflationstrycket, säger Erik Hammar, Head of Nordic markets på Degiro.

Krypotvalutans färsking

För närvarande är det de primära börshandlade produkterna (de investeringsprodukter som är noterade på börsen och som följer värdet på en underliggande tillgång) som spårar Bitcoin-utvecklingen. Dessa investeringsprodukter ligger på Stockholmsbörsen och är så kallade ETN:er, Exchange traded notes.

De två Bitcoin ETN:erna på Stockholmsbörsen med störst omsättning heter Bitcoin Tracker One (COINXBT) och Bitcoin Tracker Euro (COINXBE). Både SEK och EURO-fonden har upplevt mer än en tiofaldig ökning sedan starten i maj 2015, berättar Erik Hammar:

– Nyligen har kryptovalutans färsking Ethereum också upplevt en stark vår där vi har sett priset stiga från 50 USD i mars till 370 USD i juni. Intresset för Etherum har ökat snabbt. Med den tillväxthastighet som kryptovalutan har i dag, kan den snart bli den dominerande digitala valutan i världen, avslutar Erik Hammar.

 

OM DEGIRO:

De ETN:er som nämns i artikeln kan även handlas via Degiro. Tack vare ojämförligt låga priser (se priserna nedan) och möjligheter till global handel har DEGIRO vunnit över 30 internationella utmärkelser för nätmäklare. För mer information, eller för att öppna konto, gå till degiro.se.
Läs mer på www.degiro.se

  DEGIRO Genomsnittspris hos våra konkurrenter Såhär mycket sparar du med Degiro
Volvo för 10.000 SEK (OMX) 6.88 kr 57.00 kr -88%
Walt Disney Company (100 USD/aktie) för 20.000 SEK (NYSE) 5.65 kr 42.67 kr -87%
ETN för 10.000 SEK (OMX) 24.00 kr 61.50 kr -61%

 

*baserad på en jämförelse med 6 andra banker och nätmäklare, se degiro.se/priser

 

RISKINFORMATION:

Detta är en annons från Degiro. Artikeln är inte skriven av Affärsvärldens redaktion. Eftersom det här handlar om en investering i någon form vill vi påminna om att en investering innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Kapital som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning.

 

Denna artikel är en annons, den är inte skriven av journalisterna på Affärsvärldens redaktion
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets