Råduppföljning: Total kollaps i Swedish Sterling

Inför Swedish Sterlings planerade notering av preferensaktier rekommenderade vi att man skulle hålla sig helt borta från bolaget. Det var helt rätt. Noteringen av preferensaktien ställdes in och stamaktien har kollapsat med makalösa 99%. Bolaget befinner sig i likvidation.
Råduppföljning: Total kollaps i Swedish Sterling - råduppföljning med symbol ny
Experience the brilliance of a luxury car's illuminated blind spot warning in the mirror up close. Foto: maniacvector - stock.adobe.com

För ett år sedan köpstämplade vi Ferroamp som med egenutvecklade produkter för solcellsanläggningar såg ut att stå inför ett rejält försäljningsuppsving. Efter ett svagt kvartal där VD Krister Werner fick sparken blev vi dock osäkra och slopade köprådet. I våras bytte vi fot helt till ett säljråd, när det blev ett allt större frågetecken huruvida bolaget klarar av att tjäna pengar på sina produkter trots god efterfrågan.

Hälsovårdsbolag som utvecklar lösning för nedsövning via inhalation. När vi synade Sedana ifjol hade aktien rasat nästan 80% på ett år. ”Den stora risken är studiebakslag i USA samt att ett marknadsgodkännande drar ut på tiden” skrev vi. Under året har bolagets FDA-ansökan för marknadsgodkännande i USA försenats ett år och aktien har fallit runt 20%.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Medivir