Enrad har en rad av miljövänliga lösningar

Energilösningsspecialisten Enrad siktar mot en notering. På en investerarpresentation hos Aktietorget presenterar vd Andreas Bäckäng bolaget och tillväxtambitionerna.

Enras affärsidé är att sälja miljövänliga energilösningar och installation av dessa. Lösningarna är fokuserade inom butikskyla, komfortkyla, processkyla och värmepumpslösningar. Marknaden för dessa produkter är primärt livsmedelsbutiker, serverhallar, flerfamiljshus och kommersiella fastigheter.

Bland bolagets kunder finns idag bolag som Willys, Wallenstam, Blomsterlandet och Skanska.

Bolaget värderas före nyemissionen till 18 miljoner kronor, vid fullteckning av emissionen så kommer bolaget tillföras 11,2 miljoner kronor före emissionskostnader. Bolaget har godkänts för notering på Aktietorget, förutsatt att marknadsplatsens spridningskrav om minst 300 aktieägare uppfylls och att nyemissionen tecknas till minst 60 procent, motsvarande 6,7 miljoner kronor.

Enrad genomför just nu en nyemission där teckningstiden löper fram till den 21:a juni. Första handelsdag på Aktietorget blir den 24 juli.

Fakta om artikeln:

Denna artikel är sponsrat innehåll framtaget av externa skribenter inom ramen för SvD Börsplus partnerskap med Aktietorget. Vid frågor om innehållet, kontakta:

media@finwire.seOBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.