Lugn påsk för portföljen

PORTFÖLJUPPDATERING Nordiska Värdeportföljen höll ställningarna och utökade indexgapet marginellt under en nyhetstunn påskvecka.

Med påsken avklarad har Nordiska Värdeportföljen utökat sin totalavkastning marginellt till +14,1 procent sedan starten den 15 december. Sedan förra uppdateringen för drygt en vecka sedan har även ledningen mot Stockholmsbörsens OMXSGI index utökats marginellt, och börjat närma sig +17 procentenheter.

 

 

HÄNT I VECKAN

Eolus Vind (största innehav med 24 procents vikt), Ratos (12 procent), Spectrum (8 procent) och Telenor (4 procent) har alla bidragit lätt positivt till den nyhetsfattiga påskveckans utveckling.

Inga av portföljens just nu elva innehav har utvecklats kraftigt negativt, varken portföljviktat eller i procent.

  • I Ratos har ny ledningsgrupp meddelats av den nye vd:n Jonas Wiström. Den stora nyheten var inte de nya namnen utan att Mikael Norlander och Lars Johansson, båda Senior Investment Directors i investeringsorganisationen, lämnar ledningen och sina jobb på Ratos. Gallringen i Ratos tidigare investeringsorganisation har pågått redan sedan förra vd-bytet, till Magnus Agervald som fick sparken av styrelsen där Wiström då satt som ordförande. Börsredaktionen ser fortsatt att börsen sätter för stor rabatt på Ratos bolagsportfölj och noll värde på förändringsarbetet med innehaven.

Portföljen förblir nära fullinvesterad med 8 procents kassaandel.

Nordiska Värdeportföljen 2018-04-03.PNGNordiska Värdeportföljen 2018-04-03

 

Missa inga uppdateringar från Affärsvärlden Analys+. Följ oss på Twitter: @AFV_analysplus

Har du frågor eller synpunkter rörande tjänsten? Maila oss på: analysplus@affarsvarlden.se

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.