Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Lugn påsk för portföljen

2018-04-03 20:30

PORTFÖLJUPPDATERING Nordiska Värdeportföljen höll ställningarna och utökade indexgapet marginellt under en nyhetstunn påskvecka.

Med påsken avklarad har Nordiska Värdeportföljen utökat sin totalavkastning marginellt till +14,1 procent sedan starten den 15 december. Sedan förra uppdateringen för drygt en vecka sedan har även ledningen mot Stockholmsbörsens OMXSGI index utökats marginellt, och börjat närma sig +17 procentenheter.

 

HÄNT I VECKAN

Eolus Vind (största innehav med 24 procents vikt), Ratos (12 procent), Spectrum (8 procent) och Telenor (4 procent) har alla bidragit lätt positivt till den nyhetsfattiga påskveckans utveckling.

Inga av portföljens just nu elva innehav har utvecklats kraftigt negativt, varken portföljviktat eller i procent.

  • I Ratos har ny ledningsgrupp meddelats av den nye vd:n Jonas Wiström. Den stora nyheten var inte de nya namnen utan att Mikael Norlander och Lars Johansson, båda Senior Investment Directors i investeringsorganisationen, lämnar ledningen och sina jobb på Ratos. Gallringen i Ratos tidigare investeringsorganisation har pågått redan sedan förra vd-bytet, till Magnus Agervald som fick sparken av styrelsen där Wiström då satt som ordförande. Börsredaktionen ser fortsatt att börsen sätter för stor rabatt på Ratos bolagsportfölj och noll värde på förändringsarbetet med innehaven.

Portföljen förblir nära fullinvesterad med 8 procents kassaandel.

Nordiska Värdeportföljen 2018-04-03

 

Missa inga uppdateringar från Affärsvärlden Analys+. Följ oss på Twitter: @AFV_analysplus

Har du frågor eller synpunkter rörande tjänsten? Maila oss på: analysplus@affarsvarlden.se

Johan Eklund

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom