Abe Shinzo har gjort nytt sjukhusbesök

Japans premiärminister Shinzo Abe har besökt sjukhuset för andra gången på kort tid. Han säger själv att han genomgått fler undersökningar och fått resultaten från en undersökning i förra veckan.
Abe Shinzo har gjort nytt sjukhusbesök - shinzo-abe-900
Japans premiärminister Shinzo Abe. Foto: Kim Kyung-hoon
Det är oklart vad Abe behandlas för. Enligt Nippon TV ska Abe behandlas för en kronisk sjukdom snarare än att han varit där på grund av en regelbunden hälsokontroll som det tidigare rapporterats, skriver Reuters.

Abe, som fyller 66 år nästa månad, är Japans längst sittande premiärminister. Han tillträdde rollen 2012 med löften om stora ekonomiska stimulanser och ett stärkande av försvaret. Dessförinnan var han kortvarigt premiärminister 2007. På senare tid har Abes opinionssiffror sjunkit till följd av hanteringen av coronaviruset och vissa andra skandaler.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets