Ackman har sålt allt i Berkshire Hathaway

Bill Ackman har via sin hedgefond Pershing Square dumpat hela miljardposten i finansmannen Warren Buffetts investeringsjätte Berkshire Hathaway. Det uppgav Ackman under ett konferenssamtal, rapporterar Business Insider.
Ackman har sålt allt i Berkshire Hathaway - bill-ackman-900
Bill Ackman. Foto: Pawel Dwulit/TT

Pershing satt på en miljard dollar i Berkshire, att jämföra med hela portföljstorleken på 6,6 miljarder dollar.

Ackman förklarade att försäljningen kom från att man ville frigöra pengar för nya potentiella börsnedgångar.

”Idag har vi tio miljarder dollar att investera. Vi kan vara mycket mer flexibla (än Berkshire). Därför var vi av åsikten att vi borde dra fördel av detta för att bevara viss extra likviditet skulle aktiepriser bli attraktiva igen”, sade Ackman.

Pershings avyttring är anmärkningsvärd sett till att fonden ökade innehavet i Berkshire med över en tredjedel i det första kvartalet. Dock tros förklaringen ligga i besvikelsen över att Berkshire inte valde att använda sin kassa på hisnande 137 miljarder dollar till några köp när aktierna föll under våren. Buffett valde istället att sälja flygaktier och reducera i Goldman Sachs, bland annat.

Pershings prestation hittills i år är över förväntan. Avkastningen är 27 procent mot S&P 500-index som tappat sju procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets