Ackman ska lansera ny fond utan prestationsavgift

Den amerikanske aktivistinvesteraren Bill Ackmans hedgefondfirma Pershing Square planerar att lansera en ny fond.
Bill Ackman.
Bill Ackman. Foto: AP Photo/Richard Drew

Enligt inskickade dokument kommer fonden att investera i nordamerikanska storbolag med hög kreditvärdighet (investment grade). Portföljen kommer att bestå av 12-24 bolag, rapporterar CNBC.

Den nya fonden kommer inte att ha någon prestationsavgift, och därutöver kommer Ackman att avstå från att ta ut den traditionsenliga förvaltningsavgiften på 2 procent under första året. Typiskt för amerikanska hedgefonder är att ha en förvaltningsavgift på 2 procent av de totala tillgångarna, samt en prestationsavgift på 20 procent av fondens vinster.

Pershing Squares främsta fond satt på bara sju innehav vid utgången av 2023, däribland Alphabet, Chipotle Mexican Grill och Howard Hughes Corporation. Dess avkastning var 26,7 procent förra året.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets