Acrinova beslutar om nyemission på 26 miljoner

Fastighetsbolaget Acrinovas styrelse har beslutat om en fullt garanterad företrädesemission på upp till cirka 26 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.
Acrinova beslutar om nyemission på 26 miljoner - Ulf Wallén, VD Acrinova
Ulf Wallén, VD Acrinova

Villkoren är att 17 befintliga aktier ger rätt att teckna en ny B-aktie för teckningskursen 6,79 kronor per aktie. Emissionen omfattar som högst 3,81 miljoner aktier. Teckningsperioden är från och med den 15 mars fram till och med den 29 mars.

Utspädningen för de aktieägare som väljer att inte delta i emissionen är cirka 5,56%. Detta går samtidigt att kompensera för genom försäljning av teckningsrätterna.

De tre största ägarna Malmöhus Invest, Svedulfs Fastighets och Olavia AB/Olavia Förvaltning har gått med på att teckna sina pro rata-andelar, samt gett garantiåtaganden för teckning av ytterligare aktier vilket tillsammans motsvarar hela emissionsstorleken.

Syftet med emissionen är att finansiera fortsatt tillväxt och omställningen av befintliga fastigheter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.