Addtech: Så kommer it-attacken påverka resultatet

Teknikhandelskoncernen Addtech upprepar att effekten av den it-attack som bolaget drabbades av den 30 oktober uppgår till -150 miljoner kronor på ebita-nivå för räkenskapsåret 2019/2020.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Omkring 70 procent av de direkta kostnaderna, och drygt hälften av rörelseeffekten, kommer att belasta det tredje kvartalet, medan resterande delar kommer att belasta det fjärde kvartalet för innevarande verksamhetsår, uppger bolaget vidare.

Påverkan fördelas med cirka 40 procent i direkta kostnader, som i allt väsentligt belastar moderbolaget, medan cirka 60 procent avser negativ ebita-effekt från rörelsen.

Rörelseeffekten fördelas med cirka 10 procent på affärsområdet Automation respektive Energy, cirka 25 procent på affärsområdet Components respektive Power Solutions och cirka 30 procent på affärsområdet Industrial Process, skriver Addtech.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här