Adevinta får bud från Permira och Blackstone – värt 140 miljarder

Norska radannonsbolaget Adevinta har fått ett bud från Aurelia Bidco, ett bolag upprättat av Permira och Blackstone, som värderar hela bolaget till cirka 141 miljarder norska kronor.
Adevinta får bud från Permira och Blackstone – värt 140 miljarder - sdlNE3agoyHnOk-nh
Norska Adevinta är nu på väg att säljas. Foto: Heiko Junge/NTB

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det erbjudna priset är 115 norska kronor per aktie och motsvarar en premie på 8,3 procent jämfört med senaste stängningskursen i Adevinta. Då ska man ha i åtanke att Adevinta har rusat rejält under senaste månaderna på uppgifter om att Permira och Blackstone planerade ett bud på bolaget. Aktien är upp över 40 procent sett över den senaste tremånadersperioden.

Adevintas storägare Schibsted meddelar att de tänker sälja 60 procent av sitt innehav i Adevinta. Resterande aktier ska placeras i Aurelia, vilket kommer att ge Schibsted ett ägande på 13,6 procent i bolaget.

Också den andra storägaren Ebay stödjer affären. De kommer att sälja halva sitt ägande och placera resten i det nya bolaget, rapporterar norska E24.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets