Affärsvärlden: Fyra köpvärda aktier

I veckans nummer får fyra aktier rekommendationen köp.

Efter en relativt trög resultatutveckling under våren levererade Sportsbook-leverantören Kambi en urstark rapport. Aktien har värderats upp rejält, men det finns mer potential, skriver Affärsvärlden.

Kambi värderas klart lägre än Net Entertainment och Unibet och höga inträdesbarriärer, stor resultathävstång och en hög andel intäkter från reglerade spelmarknader motiverar i våra ögon högre värderingsmultiplar. Aktien bör passera tresiffrigt nästa år. Rekommendationen blir köp.

Danska klädkoncernen IC Group har gjort en genomgripande förvandling av sin verksamhet. Det är läge att plocka upp aktien innan den blir högsta mode på börsen, menar Affärsvärlden.

För räkenskapsåret 2015/2016 ligger ett kraftigt vinstlyft i korten. Det ger ett aptitligt p/e-tal på 14, vilket i jämförelse med konkurrenter som Hugo Boss, Michael Kors och Moncler medför en rabatt på 16 procent. Efter omstöpningen av verksamheten med höga ambitioner finns fortsatt goda möjligheter för tillväxt och lönsamhetsförbättring under de närmaste åren.

Vinsttillväxten borde hamna över 20 procent i genomsnitt under de kommande tre verksamhetsåren, vilket lämnar utrymme för högre värdering. Rekommendationen blir köp med riktkurs 240 kronor.

Den danska färgtillverkaren Flügger har haft det tufft i några år. Nu ligger en bättring i korten, vilket i kombination med en pressad värdering gör aktien intressant.

Den stora svagheten i Flügger är aktiens dåliga likviditet, vilket gör den ointressant för kortsiktiga placerare. Långsiktiga placerare med ett perspektiv på 3–5 år kan däremot försöka bygga en position på nivåer under 400 kronor. Direktavkastningen på 4,2 procent (15 DKK) i kombination med ett lönsamhetslyft på sikt ger goda chanser till tvåsiffrig årlig avkastning till låg risk. På dagens dyra börs är det klart attraktivt, menar tidningen som ger aktien rekommendationen köp.

Norska sorteringsexperten Tomra noteras till rekordnivåer, men det finns utrymme för en fortsatt uppgång, menar Affärsvärlden.

Tomra-aktien är ett attraktivt val för investerare som vill slippa oroa sig för vartåt konjunkturen är på väg. Pantmaskiner är en i allra högsta grad konjunkturoberoende bransch.

Fjärde kvartalet blir enligt ledningen inte lika starkt som det tredje, men räknat på måttliga tillväxttal värderas aktien till p/e 22 för i år och 20 för 2017. Högt javisst, men bolaget har en inneboende stabilitet, verkar i en tillväxtbransch och har skämt bort aktieägarna med positiva överraskningar Rekommendationen blir köp med riktkurs 121 norska kronor.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder