Affärsvärlden: Mer klös i börstigern

Börsen underskattar förändringspotentialen i dansk-svenska klädbolaget IC Group, som bland annat äger Tiger of Sweden.

KÖP Ur investerarperspektiv har Köpenhamns­noterade IC Group bjudit på god kapitalförräntning genom hög omsättningshastighet samtidigt som överskotten osentimentalt har skickats vidare till ägarna i stället för att läggas på hög.

Grundproblemet, och potentialen, fortsätter att vara märkenas måttliga lönsamhet.

Även med fortsatt stort marginalgap mot konkurrenterna kan ett ägarvänligt IC dock motivera ett aktievärde runt 250 kronor, eller ev/ebit 14 på 2018/19-prognosen.

Styrelsen verkar dock angelägen att få IC Group-portföljen uppvärderad. Vill de skynda på processen kan de försöka sälja eller knoppa av kärnvarumärken såsom Tiger of Sweden eller Peak Performance. Köp.

Ovanstående är en sammanfattning av analysen Delarna är värda mer som publicerades i Affärsvärlden 7/2017.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.