Kommentar: Bitarna på plats för uppdelning av IC Group

IC Group har velat fram och tillbaka, men nu kan Peak Performance säljas. Aktien bör stiga mer, bedömer Affärsvärlden.

Styrelsen i Köpenhamnsnoterade klädkoncernen IC Group har beslutat sig för att initiera en ”strategisk översynsprocess” kring ägandet av svenska sportklädesmärket Peak Performance. Det kan utmynna i att det helägda märket säljs, helt eller delvis.

Det framgår ett pressmeddelande inför torsdagsmorgonens öppning.

Under de senaste åren har Peak Performance uppvisat stark utveckling, med en förbättrad operationell modell, stärkta kollektioner och, inte minst, förbättrat resultat. Nästa del i resan är att accelerera den internationella strategin. Kanske en annan ägare än IC Group lämpar sig bättre för att leda detta nästa steg, kommenterar IC Groups nye styrelseordförande Peter Thorsen i pressmeddelandet.

KOMMENTAR: Uppvärderingen kan bli långt större än de initiala 68 procent som IC-aktien har inlett torsdagen upp med i Köpenhamn.

Uppsidan i Affärsvärldens senaste köpråd för IC Group tidigare i år var just möjligheten att köpa in sig i ett relativt lågt värderat men ofokuserat bolag med god potential för strukturuppdelning. I rådet fastslogs att kurser på uppemot 250 danska kronor går att motivera sett till marginalpotentialen i IC:s två svenska kärnvarumärken. Det vill säga aktuella Peak Performance plus kostymmärket Tiger of Sweden.

Under våren såg IC-styrelsens initiala strategiska översyn inte ut att utmynna i en uppdelningsaffär, varför börsen har handlat ned aktien en bra bit från köprådets nivåer.

Ordnar de danska storägarna en affär så kommer börsens förtroende att stiga snabbt igen. Nu är en affär närmare och IC-aktien är billigare än i utgångsläget.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.