Affärsvärldenfonden behåller toppositionen

Affärsvärldenfonden är alltjämt nummer ett bland Sverigefonderna hittills i år.

Per den 31 maj var Affärsvärldenfonden upp 5,4 procent jämfört med Stockholmsbörsen som var oförändrad under samma period. Enligt Morningstars sammanställning över Sverigefondernas utveckling i år är Affärsvärldenfonden bäst i klassen sedan årsskiftet.

– Det är roligt att vi behåller förstaplatsen trots att vi tappade lite mot index i maj. En fond bör dock utvärderas över längre tidsperioder, säger förvaltaren Håkan Lundmark.

I maj steg Affärsvärldenfonden med 1,6 procent. Stockholmsbörsens OMXSGI-index, vilket inkluderar återinvesterade utdelningar, steg med 2,5 procent under samma period.

– Utvecklingen i H&M var den största besvikelsen förra månaden. Bolaget möter vissa utmaningar på kort sikt, men vi tycker att aktien är intressant på lång sikt, säger Håkan Lundmark.

 Bland fondens positiva bidragsgivare fanns småbolagen Beijer Ref och Troax liksom ett par danska bolag, läkemedelsbolaget Novo Nordisk och Danske Bank.

– Upp till en fjärdedel av kapitalet får placeras i övriga Norden. En större jaktmark ger oss bättre möjligheter att hitta intressanta bolag, säger Håkan Lundmark. 

Hur mycket kapital har fonden?
Det förvaltade kapitalet har redan tagit sig en bra bit över 100 miljoner kronor. Vi är positivt överraskade av det stora intresset för fonden.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.