Ägarstrukturen i Balder ett bolagsstyrningsproblem enligt S&P

Aktieägarstrukturen i fastighetsbolaget Balder utgör en större risk för intressekonflikter än jämfört med andra bolag. Det uppger kredithuset Standard & Poors i en rapport.
Erik Selin Balder
Erik Selin, VD för Balder. Foto: Tobias Ohls

Att vd Erik Selin kontrollerar en tredjedel av ägandet innebär en ”måttligt negativ” faktor vid bedömning av kreditprofilen, sade S&P, enligt Bloomberg News.

Däremot bedömer S&P att finanschefen Marcus Hanssons avhopp på grund av insiderbrott inte väntas leda till någon materiell störning i den dagliga verksamheten eller riskera anseendet.

Blickande framåt varnar S&P för att Balder möter högre omfinansieringskostnader till följd av stigande räntor och kreditmarginaler. Förväntningarna är att bolaget finansierar detta genom utgivande av obligationer och banklån.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG