AIG betalar miljarder i skadestånd

Försäkringsjätten AIG har gått med på att betala 970,5 miljoner dollar, motsvarande 8,4 miljarder kronor, i skadestånd till sina aktieägare för vilseledande information kring bolagets bolåneexponering innan finanskrisen, skriver Business Standard.

Enligt uppgifterna kommer skadeståndsbeloppet att delas ut till de investerare som köpte aktier i AIG mellan 16 mars 2006 till 16 september 2008, när bolaget tilldelades sitt första räddningspaket.

AIG uttryckte sig vara nöjda med domen samtidigt som domare Laura Taylor Swain uppmanade aktieägarna att nöja sig med beloppet i och med att det ansågs vara ”mycket betydande”.

Det är den största grupptalan med aktieägare som gått till en uppgörelse där inga kriminella eller regulatoriska åtgärder tagits.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.