AIG:s vd utesluter Icahn-plan

AIG:s vd Peter Hancock tillbakavisar nu de förslag som storägaren och aktivistinvesteraren Carl Icahn lagt fram gällande en uppdelning av försäkringsjätten. Det skriver Bloomberg.

En uppdelning skulle enligt Hancock begränsa vissa vinstaspekter och minska värdet av vissa skatteupplägg.

– Ledningen och styrelsen har vid ett antal tillfällen sett över sådana lösningar och varje gång kommit fram till att de inte är ekonomiskt försvarbara, sa Hancock om Icahns förslag vid ett investerarsamtal tidigare under tisdagen.

Icahn meddelade tidigare under veckan att han nu äger cirka två procent av AIG som har ett börsvärde runt 83 miljarder dollar.

Samtidigt som Hancock motsätter sig logiken i en uppdelning, understryker han att det inte är av ideologiska skäl och att han fortfarande är öppen för att sälja av tillgångar som inte anses passa in.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets