Airbus avbryter köpsamtal med Atos – aktien rasar över 20%

Flygplanstillverkaren Airbus avbryter samtal med it-tjänstbolaget Atos om att köpa bolagets BDS-verksamhet för cybersäkerhet, skriver Reuters.
Airbus avbryter köpsamtal med Atos – aktien rasar över 20% - 07atos
Foto: Atos

Beskedet har fått Atos-aktien att rasa med drygt 20% på Parisbörsen.

”Atos analyserar den uppkomna situationen och utvärderar aktivt strategiska alternativ som tar hänsyn till den franska statens suveräna krav”, skriver Atos i ett uttalande.

Atos har brottats med en rad vinstvarningar och tidigare meddelat att bolaget vill få in kapital i syfte att hantera sina skulder.

”Av denna misslyckade försäljningsprocessen uppstår både ett likviditetsproblem, vilket kan påskynda förfarandet för skyddsåtgärder och öka den potentiella utspädningen för nuvarande aktieägare, och ett problem med skuldomstrukturering”, kommenterar en analytiker från Oddo BHF.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets