Åklagare inleder undersökning mot Wells Fargo gällande skenintervjuer

Åklagare i New York har öppnat en undersökning riktad mot den amerikanska storbanken Wells Fargo för att se om banken utfört skenintervjuer. Det skriver New York Times.
Åklagare inleder undersökning mot Wells Fargo gällande skenintervjuer - Earns Wells Fargo
Foto; AP Photo/Matt Rourke/TT
Banken kan ha brutit mot federala lagar genom att ha haft skenintervjuer med minoritetsgrupper samt med kvinnor. New York Times har tidigare rapporterat om att banken utfört intervjuer med kandidater till roller som redan blivit tillsatta. Syftet med skenintervjuerna var att bättra på sitt egna rykte gällande mångfald.

I ett pressmeddelande besvarar Wells Fargo anklagelserna.

”Ingen ska behöva genomgå en intervju utan att ha en verklig chans att få ett erbjudande, punkt slut. Riktlinjerna för mångfald som vi införde är avsedda att öka den diversifierade representationen i hela företaget och vi kan se meningsfulla resultat i våra anställningsdata sedan 2020”, kommenterar banken och skriver samtidigt att man tidigare i veckan pausade sina riktlinjer för mångfald.

Enligt Wells Fargo var runt 45% av deras anställda per december 2021 icke-vita.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets