Alfa Laval förvärvar minoritetsdel i holländskt teknikbolag

Industribolaget Alfa Laval har förvärvat en minoritetsandel i Marine Performance Systems, ett holländskt teknikföretag med fokus på hållbar sjöfart genom reducering av fartygens friktion.
Alfa Laval
Foto: Johan Nilsson/TT
Tekniken nyttjar luftbubblor för att minska friktion och således även bränsleförbrukningen. Den kan monteras på fartyg av alla storlekar.

”Denna innovativa friktionsreduceringsteknologi är ytterligare ett tillskott till vår ’verktygslåda’ för hållbar sjöfart, och med investeringar som denna fortsätter vi att tillhandahålla lösningar för våra marina kunder, det är lösningar som stödjer deras övergång till en mer effektiv och hållbar verksamhet”, säger marindivisionschefen Sameer Kalra.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets