Alla Affärsvärldens analyser vecka 16

Analyser av Västra Hamnen, Note, Byggpartner, AQ Group, Kinnevik, Nilörngruppen, Inuheat, Afv-portföljen, Råduppföljning och nytt poddavsnitt.

Västra Hamnen

Corporate finance-firman Västra Hamnen skall noteras på First North. Tillväxten och lönsamheten har varit riktigt stark senaste två åren. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 29/4

Note

Trots komponentbrist fortsätter kontraktstillverkaren Note att imponera med stark organisk tillväxt och förbättrade marginaler. Ledningen räknar med minst 30% tillväxt under 2022.

Byggpartner

Plötsligt duggar förvärven i Byggpartner tätt. Ledningen dubblerar storleken på bolaget genom två förvärv under april månad. Är det vettigt?

AQ Group

Industrikoncernens aktie faller på en rapport som visar fortsatt kraftig tillväxt men pressad lönsamhet som riskerar försämras ytterligare kommande kvartal. För den som kan se förbi svackan ser AQ billigt ut.

Kinnevik

Börjar raset i Kinnevik att bli överdrivet? Rabatten på 17% tar rejäl höjd för nya nedskrivningar av bolagets onoterade portfölj av tillväxtbolag.

Nilörngruppen

Etikettbolaget visar kraftigt stigande omsättning och rekordmarginaler när återhämtningen efter pandemin fortsätter. Nilörngruppen är upp rejält i år men aktien ser fortfarande billig ut.

Inuheat

Inuheat utvecklar värmekläder och ser en stor marknad i friluftssegmentet. Det finns personer kring projektet som lyckats bra förr, men det har även skönhetsfläckar. Sista teckningsdag 26/4

Afv-portföljen

Rapportsäsongen har börjat både bra och illa för portföljen.

Råduppföljning

Samtliga av omgångens köpråd överavkastade index med god marginal. Några lyckade köpråd var Momentum Group, Investor och Paxman. Det var även rätt att undvika noteringen av Hemply Balance som halverats sedan IPO.

Nytt poddavsnitt

I veckans avsnitt bjuds det på finskt men också en hel del annat smått och gott. Peter Benson, Daniel Zetterberg och Alexander Siljeström analyserar bland annat Byggpartner, Fortinova och Musti, och så blir det snack om utdelningsportföljen.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.