Alla Affärsvärldens analyser vecka 19

Analyser av CTT Systems, Ework, Swedish Match, Cary Group, Fastigheter, Synsam, Desenio, Budhöjningar, Sensidose, Balder och Transtema samt Afv-portföljen, Insiderkollen, Investeraren och Råduppföljning.

CTT Systems

Flygplansunderleverantören CTT Systems har påverkats en hel del av minskat flygande under pandemin. Turbulensen på marknaden avtar kontinuerligt vilket leder till goda tillväxtmöjligheter för CTT och deras höglönsamma eftermarknadsaffär.

Ework

Konsultmäklaren fortsätter visa stark tillväxt och tror på bättre siffror 2022 än i fjol. I bästa fall kan även skalbarheten i Ework börja synas allt mer. Konjunkturläge och löneinflation är de stora riskerna.

Swedish Match

Swedish Match rusar på börsen efter uppgifter om att amerikanska Philip Morris International planerar ett bud. Den indikerade prisnivån på 16 miljarder dollar kan nog stiga, tror Afv.

Cary Group

Serieförvärvaren Cary Group, mer känd som Ryds Bilglas, har likt andra förvärvsintensiva bolag haft det motigt på börsen under 2022. I Q1 växte Cary 7% organiskt. Den höga skuldsättningen är ett orosmoln.

Fastigheter

Fastighetssektorn har slaktats på börsen. Vi kikar närmre på hur fastighetsbolagen värderas just nu – och vilka som kan drabbas först av de raskt stigande räntorna.

Synsam

Optikkedjan Synsam noterades i höstas och aktien är upp 20% från IPO. Bolaget har en stark marknadsposition i Norden och fortsätter att expandera genom att öppna nya butiker. Abonnemangsaffären växer också vidare.

Desenio

E-handelsbolaget Desenio kom till börsen med rejält pandemidopade siffror under fjolåret. Medvind har vänts till motvind med sjunkande e-handel för marknaden i första kvartalet 2022. Aktien är nu ned 94% från teckningskursen.

Budhöjningar

Börsen ser ingen större chans till högre bud på Swedish Match. Budhöjningar är heller inte så vanliga. Statistiskt sett krävs det i ett fall av fem för att köpa ut ett börsbolag. Men Afv tycker förutsättningarna ändå borde vara bra i Match-fallet.

Sensidose

Läkemedelsbolaget Sensidose noteras idag på Spotlight. Aktien handlas ned drygt 40%.

Balder

Fastighetsbranschens kanske skickligaste operatör har en aktie som nu värderas till 20% substansrabatt och P/E-tal på 14. Det lockar – men klarar aktien även ett stresstest med högre räntor?

Transtema

Transtema har gjort en fin turn-around på senare år men vinsten pressas just nu av kostnadsökningar. Aktien rasade 18% på senaste rapporten. Ett köptillfälle?

Afv-portföljen

Budet på Swedish Match gjorde att portföljen stod emot raset lite bättre än index.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Intressanta transaktioner har bland annat skett i Sinch, Awardit, Nordnet, Holmen, IAR och Industrivärden.

Investeraren

Fondförvaltaren Per Johansson tog nyligen över som förvaltningschef på Catella Fonder, som sedan dess bytt namn till Celina Fonder. Där förvaltar han bland annat Celina Hedgefond, som trots den svårnavigerade marknaden levererar enligt plan.

Råduppföljning

Detta var ingen vidare bra omgång. Men sammantaget blev avkastningen från råden ändå hygglig trots att tre av fyra köpråd blev fel. Fjolårets IPO-raket Checkin.com stod för räddningen.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.