Alla Affärsvärldens analyser vecka 20

Analyser av Arjo, SCA, IPO-kommentarer, Budrabatter, Duni, Raketech, 4C Group, Cloetta, Kjell Group, SolidX och Vultus samt Utdelningsportföljen, Golvet, Investeraren, nytt poddavsnitt och Råduppföljning.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 20 - V 20

Arjo

Arjo har handlats ned väsentligt sedan i höstas. Det ser ut att ha varit en hälsosam nedgång. Är aktien köpvärd?

SCA

Den svenska skogsjätten SCA levererar marginaler av sällan skådad sort. Men hur hållbar är utvecklingen egentligen?

IPO-Kommentarer

Dagens två börsnoteringar stiger i handelsdebuten. Det är ett trendbrott för IPO-klimatet senaste månaden. Av årets 24 noteringar hittills är det bara 6 aktier som handlas över teckningskurs.

Stora budrabatter

Swedish Match handlas nu mer än 5% under budkursen 106 kr på börsen. Det finns fler stora bud som handlas på liknande vis eller till ännu större rabatter.

Duni

Omsättningsmässigt börjar det äntligen ljusna för pandemiförloraren Duni. En olycka kommer dock sällan ensam och nu tampas bolaget med höga insatskostnader. Lyckas ledningen höja priserna är bordet dukat för utdelning.

Raketech

Marknadsföringsbolaget Raketech värderas till P/E 5 om man räknar bort förvärvsavskrivningar. Lockande, även om de många förvärven och skuldsättningen är riskfaktorer.

4C Group

Mjukvarubolaget 4C Group säljer lösningar och rådgivning för krisberedskap och samhällssäkerhet. Bolaget har uppvisat fin tillväxt i kombination med stigande marginaler senaste åren. Kundlistan imponerar och tillväxtmöjligheterna är stora i en geopolitiskt osäker omvärld.

Cloetta

Cloetta har chockat marknaden med beskedet att bygga en fabrik för 2,5 miljarder i Nederländerna. Investeringen gör att Cloetta går från skördetid till investeringsperiod. Det sätter aktien i ett nytt läge.

Kjell Group

På norska börsen har den nynoterade elektronikåterförsäljaren Komplett havererat. Men vi hävdar att Kjell är av bättre kvalitet – och det syns i senaste rapporten.

SolidX

Konsultbolaget SolidX växer kraftigt och det blir intressant att se om modellen håller när bolaget nu börjar nå lite skala. Vi följer saken från sidlinjen.

Vultus

Agtech-bolaget Vultus gör entré på Spotlight. Aktien handlas ned i debuten.

Utdelningsportföljen

Vi tackar för budet i LeoVegas och tror inte det blir bättre än nu. Aktien säljs och kapitalet går bland annat till en gammal favorit i konsultsektorn.

Börsgolvet

Multipelras, inflationsuppgång och så lite brustna peggar på det. Det blåser snåla vindar i kvarteren kring Stureplan!

Investeraren

Wilhelm Gruvberg förvaltar hedgefonden Alcur Select. För Affärsvärlden berättar han om en utsatt sektor, kortpositionen i Kinnevik och om fondens kliv in på den onoterade marknaden.

Nytt poddavsnitt

I detta avsnitt tar vi upp buden på LeoVegas och Swedish Match. Vi analyserar Embracer, Synsam och Desenio, och så snackar vi fastigheter. Dessutom blir det en genomgång av IPO-guiden. I studion Daniel Zetterberg och Björn Rydell.

Råduppföljning

För drygt ett år sedan intog Afv en avvaktade hållning till merparten av de bolag som stod under lupp. Det var helt rätt att inte kasta sig på köpknappen för de neutrala råd som utfärdades. Köprådet på Boule utvecklades svagt.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets