Alla Affärsvärldens analyser vecka 27

Analyser av: JM, Fenix Outdoor, Mag Interactive, Magle Chemoswed, Genova, SAS, Dustin, Mälaråsen, SCA, Mälardalens Omsorgsfastigheter samt Konsultdrivna fastighetsbolag och Råduppföljning.

JM

Hyresrättsutvecklare har gått som tåget på börsen, medan bostadsrättsutvecklarna har fallit som gråstenar. Kan det vara läge att fynda i sektorn?

Fenix Outdoor

Fenix Outdoor är ingen lätt aktie att värdera. Å ena sidan starka varumärken med stark lönsamhet och viss tillväxt. Å andra sidan ett butiksnät som tynger ner på alla sätt. Och detta i en sektor där värderingarna spretar från kris till hajp.

Mag Interactive

Mag Interactive har gått som en raket inför rapporten men de starka siffrorna räckte inte för att övertyga marknaden och aktien faller 17 procent. På sikt är frågan om det lyft vi ser är en coronadriven parentes eller början på en ny stark tillväxtfas.

Magle Chemoswed

Handeln startar neutralt för det nynoterade CDMO-bolaget. De 1 500 nya aktieägare som fick ta del av erbjudandet är upp enstaka procent på sin investering.

Genova

Intresset var stort för fastighetsbolagets börsintroduktion. Aktien rusar 23 procent i den inledande handeln.

SAS

SAS rekapitaliseringsplan mottogs med ett kursras till en ny lägstanivå. Affärsvärlden har ett säljråd på SAS-aktien och ser fortsatt stor nedsida. Det finns dock en chans att börsen väljer att leva i en fantasivärld där aktien snart ser prisvärd ut.

Dustin

Gårdagens kvartalsrapport från Dustin fick ett varmt mottagande av aktiemarknaden. Finns det mer uppsida efter vårens kurstapp?

Mälaråsen

Mälaråsens enda hyresgäst har bett om uppskov med hyran och aktien har rasat närmre 30 procent i spåren av covid-19. Men skulle läget normaliseras är uppsidan 30 till 50 procent på något års sikt.

SCA

SCA blir dagsaktuellt när BillerudKorsnäs värderar upp skog. SCA är inte längre ett industriföretag med skogsinnehav utan tvärtom: en skogsägare med viss industrirörelse.

Mälardalens Omsorgsfastigheter

Mälardalens Omsorgsfastigheter noterades för drygt ett år sedan. Sedan dess har bolaget hunnit med ett förvärv av samhällsfastigheter från SBB som mer än fördubblat fastighetsbeståndet.

Konsultdrivna fastighetsbolag

En liten och småobskyr avdelning i fastighetssektorn bestående av ett tjugotal mindre bolag som i vissa fall bara äger en enda fastighet. I sommar kikar vi närmre på ett flertal av dessa.

Rådppföljning

Volvo och framför allt Traton blev förlorare när coronakrisen slog till. Köpråden i Lindab, ContextVision och Inhalation Sciences blev desto bättre.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: