Alla Affärsvärldens analyser vecka 29

Analyser av: Eolus Vind, Arise, Swedencare, Vitrolife, Probi, Cloetta, Inwido, Duni, Halmslätten, Elos Medtech, Bonäsudden och Råduppföljning.

Vindkraft – Eolus Vind och Arise 

En långsiktig hållbarhetstrend och ökat intresse från institutioner har gjort att vindkraftsbolagens värderingar har skjutit i höjden. Samtidigt pressar låga energipriser lönsamheten i bolagen. Vad göra med vindkraftsaktierna?

Swedencare

Swedencare förvärvade nyligen det amerikanska djurhälsovårdsbolaget Stratford Pharmaceuticals. Förvärvet breddar produktportföljen och stärker distributionskanalerna. Finns mer uppsida kvar?

Vitrolife

Fertilitetsbolaget Vitrolife har påverkats kraftigt negativt av Covid-19. Trots det handlas aktien kring toppnivåer. Möjligen kommer ett uppdämt behov finnas när viruskrisen klingar av men osäkerheten är stor.

Probi

Probiotikabolaget Probi har utvecklats starkt sedan Affärsvärldens köpråd tidigare i år. Tillväxten i första kvartalet var klart godkänd. På fredag presenterar bolaget nya finansiella mål.

Cloetta

Cloettas rapport för årets andra kvartal fick kalla handen av aktiemarknaden och aktien handlas nu kring kursnivåer på 23 kronor. Där hör den hemma.

Inwido

Fönstertillverkaren Inwido stiger på börsen efter att ha presenterat en solid rapport. Nettoskulden bantas ned och de långsiktiga förvärvsmöjligheterna är goda.

Duni

Duni presenterade igår räkenskaperna för årets andra kvartal som var det första förlustkvartalet sedan börsnoteringen 2007. Viruskrisen har slagit hårt mot kunderna inom hotell- och restaurangbranschen. I takt med att restriktioner lättas runt om i världen frågar vi oss om det värsta är över för servettbolaget.

Halmslätten

Halmslätten äger två av restauranggrossisten Martin & Serveras logistikfastigheter. Inte mycket sägs om hur det går för hyresgästen under krisen – men i det här fallet tror vi det är positivt.

Elos Medtech 

Kontraktstillverkaren Elos Medtech har påverkats kraftigt av viruskrisen. Återvänder tillväxten finns bra kurspotential men är aktien värd risken?

Bonäsudden 

Bonäsudden är ett konsultdrivet fastighetsbolag som äger 20 fastigheter i Linköpingstrakten. Merparten av intäkterna kommer från stabila hyresbostäder men beståndets läge lämnar en del att önska.

Råduppföljning

Omgångens köpråd i form av Jetpak och Boule utvecklades okej. Mjukvarubolaget Vitec har fortsatt sin förvärvsresa och blivit rikligt belönade. Desto sämre har det gått för butiksinredningsbolaget ITAB.

 

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: