Alla Affärsvärldens analyser vecka 30

Analyser av Volvo, Rebelle, Hanza, Garo, Kontraktstillverkare, Traton, Nimbus, MedCap samt Afv-portföljen, Buy&Hold-portföljen, Investeraren och Råduppföljning
Alla Affärsvärldens analyser vecka 30 - Vecka30.2022.transparent

Volvo

Lastvagnsjätten Volvo kom med en bra rapport. Det är ytterligare ett litet bevis som pekar mot en varaktig kvalitetshöjning. Det borde motivera en högre värdering.

Rebelle

Börskarriären för Rebelle verkar bli extremkort. Aktien noterades på 28 kr i februari i år och har därefter halverats (Afv-råd: Teckna ej). Nu lägger branschkollegan Vinted ett bud uppgående till 14,10 kronor per aktie. En premie på 8,5%. Bättre än så lär det inte bli.

Hanza

Kontraktstillverkaren Hanza har utvecklats starkt på börsen sedan Affärsvärldens köpråd i början av juni. Strax innan midsommar kom bolaget med en omvänd vinstvarning för andra kvartalet. Den organiska tillväxten i Q2 var riktigt stark och landade på 29%.

Garo

Gnosjöbaserade Garo har uppvisat fin tillväxt över tid. Aktien värderas högt tack vare den starka marknadspositionen inom laddboxar för elfordon. Är prislappen motiverad?

Kontraktstillverkare 

De nordiska kontraktstillverkarna gynnas av att alltfler bolag vill flytta hem produktionen till Europa. Vilka är Affärsvärldens favoriter bland kontraktstillverkarna och hur skall man se på sektorn?

Traton

Lastvagnsjätten Traton visar med sin halvårsrapport återigen att man har förtvivlat svårt med lönsamheten. Aktien värderas riktigt lågt men misstroendet mot bolaget är också riktigt stort.

Nimbus

Båttillverkaren Nimbus har uppvisat stark tillväxt och fina marginaler de senaste åren. Aktiemarknaden prisar nu in ett rejält resultattapp. Är Nimbus ett billigt tillväxtbolag eller en värdefälla?

MedCap

Hälsovårdskoncernen MedCap ena affärsområde Medicinteknik har presterat starka resultat i flera år. Nu börjar även Specialistläkemedel få upp farten.

Afv-portföljen

Index steg cirka 7% under juli. Afv-portföljen hängde inte med i uppgången men har utvecklats klart starkare sedan årsskiftet. Vi har under månaden placerat kassan i tre nya innehav.

Buy&Hold-portföljen

Vi fyller på portföljen med åtta inköp. Däribland två helt nya innehav samt tre stycken fastighetsaktier köps in.

Investeraren

Nikolaj Schmidt är internationell chefekonom på T. Rowe Price som med 1300 miljarder USD under förvaltning är en av världens största fondbolag. Han tecknar inte en ljus bild över de kommande kvartalen men ser starkare marknader 2023.

Råduppföljning

Köprådet i Kindred utvecklades svagt. Regleringen i Nederländerna är en bov i dramat. Bland omgångens neutrala råd stack Mips ut som nästan halverades sett över ett år.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets