Alla Affärsvärldens analyser vecka 35

Analyser av: BHG Group, Lyko, Genetic Analysis, Academedia, BIMobject, Sound Dimension, Addtech, Doro, Sobi, Nolato, Aprendere samt Afv-portföljen, Råduppföljning och nytt poddavsnitt.

BHG Group

Bygg- och heminredningsbolaget BHG Group har uppvisat stark tillväxt senaste åren. Fjolåret påverkades positivt av renoveringar och mer hemmasittande. På kort sikt är jämförelsetalen tuffa men de långsiktiga tillväxtutsikterna fortsatt goda.

Lyko

Investerarintresset för skönhet och hårvård på nätet fortsätter att växa och under sommaren har flera strukturaffärer gjorts i sektorn. Frågan är hur svenska Lyko står sig i konkurrensen?

Genetic Analysis 

Norska diagnostikföretaget Genetic Analysis noteras på Spotlight. Bolaget har existerande produkter, ambitiös produktutveckling samt stora potentiella marknader. Ska man teckna aktien? Sista teckningsdag: 210913

Academedia 

På kort sikt ser vi risk för något sämre marginaler samtidigt som frågan om vinster i välfärden återigen lär blossa upp inför nästa års valrörelse. På lång sikt är Academedia dock en billig aktie med hög tillväxt.

BIMobject

Tillväxttrenden för BIMobject har varit usel senaste året. Mycket har dock hänt i bolaget internt med förändringar i organisation och säljprocesser. Aktien värderas nu väsentligt lägre än andra mjukvarubolag.

Sound Dimension

Karlstadbolaget Sound Dimension använder AI för att skapa det perfekta ljudet i högtalare, hemmabiosystem med mera. Ambitionerna är höga men vägen till framgång lång. Sista teckningsdag: 210913

Addtech

Addtech är en av börsens älskade serieförvärvare. Efter ett ljummet pandemiår har tillväxten kommit igång igen. Värderingen står i zenit. Finns det någon uppsida kvar att hämta i aktien?

Doro

Seniorbolaget Doro expanderar genom förvärv av Innocom som tillhandahåller trygghetslarm och andra lösningar. Doro Care har nu cirka 400 000 slutanvändare. Om några månader knoppas Care-verksamheten av som eget börsbolag.

Sobi

Rykteskarusellen kring ett bud på Sobi tog fart redan förra veckan. Nu står det klart att riskkapitalbolagen Advent och GIC lägger ett bud på specialistläkemedelsbolaget.

Nolato

Nolato slog till med ett stort förvärv i fjol och fortsätter att gynnas av samarbetet inom e-cigaretter. Komponentbrist är ett orosmoln på kort sikt.

Aprendere

Aprendere blir den tredje mindre skolkoncernen att noteras på de svenska börserna under 2021. Bolaget siktar på att ta in 20 Mkr som huvudsakligen skall användas till förvärv på den fragmenterade marknaden. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 210913

Afv-portföljen

Trots smällen i Kambi steg portföljen något under augusti. Inför hösten har vi laddat med flera nya innehav.

IPO-guiden

Affärsvärldens IPO-guide granskar alla noteringar och 2021 har det varit fler än någonsin. Bara under andra kvartalet 2021 noterades fler bolag än hela 2020. Hösten har också öppnat starkt. Trots att nästan hälften av alla nya aktier handlas under teckningskurs.

Råduppföljning

Det var rätt att teckna aktier i IT-konsulten Exsitec som blev 2020 års bästa småbolagsnotering. Köprådet i New Wave utvecklades starkt och aktien har dubblerats. Allgon blev uppköpta efter en budstrid mellan Latour och Bure.

Nytt poddavsnitt

Det blir tillväxttema och investeringstips i dagens AFV Analys med Madeleine Lundberg och Daniel Zetterberg.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: