Alla Affärsvärldens analyser vecka 36

Analyser av: Veoneer, Haldex, Plejd, Loomis, Munters, BIMobject, Curasight, Latour, Guideline Geo samt nytt avsnitt av podden Affärsvärlden Analys, Pref-guiden, Afv-portföljen, Råduppföljning och Läsarundersökning.

Veoneer 

Veoneer har ett börsvärde på 10 miljarder och 6 miljarder i nettokassa. Förväntningarna är inte höga på bilsäkerhetsbolaget.

Haldex 

Med en huvudkonkurrent som storägare har det legat en våt filt över Haldex i flera år. Kan nya ägare och styrelse få underleverantören på rull igen?

Plejd 

Plejd har uppvisat en fenomenal tillväxt de senaste åren och belönats med en välförtjänt kursuppgång. Är aktien fortsatt köpvärd?

Loomis 

Loomis har nästan halverats under viruskrisen och bilden av att kontanter som fenomen går mot en säker död präglar aktiekursen. Men Affärsvärlden har dissekerat bolagets samtliga marknader för att undersöka hur det egentligen ligger till med den saken.

Munters

Munters har gått starkt på börsen. Frågan är om vårt köpråd fortfarande håller måttet.

BIMobject 

Mjukvarubolaget BIMobject har utvecklats riktigt starkt på börsen sedan Affärsvärldens köpråd tidigare i år. Nu genomför bolaget en riktad emission och tar in drygt 300 miljoner kronor. Är aktien fortsatt köpvärd?

Curasight 

Curasight är ett danskt forskningsbolag som utvecklar teknik för bättre cancerdiagnostik och möjligen även behandling. Den bakomliggande forskningen är signerad Anderas Kjaer som ligger bakom kurssuccén Fluoguide.  Nu väntar notering för Curasight och frågan är om succén kan upprepas. Sista teckningsdag: 200917

Latour

Det går att finna viss logik i hur investmentbolaget Latour med sina välskötta kvalitetsbolag kan värderas till över 40% premie mot substansvärdet. Frågan är om det räcker för att motivera ett köp av aktien.

Guideline Geo 

Geofysikbolaget Guideline Geo har fått en rejäl skjuts på börsen efter en efterlängtad fastighetsförsäljning. Men hur står det egentligen till med den underliggande affären i bolaget?

Nytt poddavsnitt 

Battle: Preferensaktier mot D-aktier – Daniel Zetterberg rotar i utbudet. Ovanpå detta färska analyser av Beijer Alma, Veoneer, Peab och balkongtillverkaren Balco, och däremellan lite smått och gott om höstens introduktioner. Medverkar gör även Daniel Svensson och Peter Benson.

Pref-guiden 

För den som gillar utdelningar bör det vara en självklarhet att hålla koll på börsens preferensaktier och de nära besläktade D-aktierna. Det är dags att återigen titta till sektorn.

Afv-portföljen 

Det har varit en hel del aktivitet i Afv-portföljen under augusti. Nu tecknar vi en lovande IPO.

Råduppföljning

Köpråden i mjukvarubolagen Enea och Vitec utvecklades starkt. Även köprådet i Engelska Skolan blev helt okej. Bland omgångens övriga bolag stack Sivers IMA ut med en flerdubbling.

Läsarundersökning

Det senaste halvåret har mycket hänt med Affärsvärlden. Tidningen har fått ny design och gör inte längre något sommaruppehåll. Även sajten är ny och innehåller en rad digitala verktyg och funktioner. Dagliga nyhetsbrev och många fler analyser till prenumeranterna. Hjälp oss att utvärdera allt detta och peka ut vad vi kan göra bättre framöver. Fyll i vår läsarundersökning. Det tar fyra minuter och är till stor hjälp.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: