Alla Affärsvärldens analyser vecka 39

Analyser av: Tobii, Qliro, Implantica, Doro, Hoist, Novus Group, Bredband2, Nent och Electrolux samt Afv-portföljen och Råduppföljning.

Tobii 

En tänkbar position som framtida hovleverantör av eye tracking till en betydande del av hårdvarutillverkarna för VR. Där finns uppsidan i aktien framöver. Men det lär dröja ytterligare två eller tre år innan tekniken är mogen för massmarknaden.

Qliro 

Nya storägare och stundande uppdelning. Är det köpläge i Qliro?

Doro

Telefonförsäljningen har minskat rejält under viruskrisen för Doro. Förhoppningsvis flyttas nu alltmer fokus mot bolagets andra affärsområde Care. Det bäddar för att aktien kan få en högre värdering.

Hoist 

Aktien kan ruva på en stor portion dolt värde. Frågan är om man vågar köpa när både aktie- och obligationsmarknad är unisont skeptiska både till bolaget och branschen.

Novus Group 

2019/2020 blev ett mellanår för analys och undersökningsföretaget Novus Group. Avslutningen blev desto bättre och den långsiktige ser möjligen ett köpläge inför riksdagsvalet 2022.

Bredband2

Bredband2 aviserade häromveckan att de förvärvar konkurrenten A3. Bolaget tar nu upp kampen med Bahnhof och de större operatörerna på allvar.

Nent

Nent tar streamingaffären ut i Europa. Är det läge att hoppa på expansionståget?

Electrolux

Electrolux-aktien når 200 kr igen efter att styrelsen meddelat att tredje kvartalet varit så pass bra att en något nedbantad utdelning kan betalas. Kurslyftet kan vara befogat men inspirerar inte till köp.

Afv-portföljen

Det är högt insiderägande i bolagen som finns med i Afv-portföljen. Den är en bra sak, anser vi. Men när det gäller den senaste tidens handel finns både plus och minus på insiderfronten.

Råduppföljning

En klen omgång. 3 av 7 rätt. Det var rätt att teckna EQT och att inte teckna Onoterat AB som sjunkit rejält. Även köprådet i Proact blev helt okej.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: