Alla Affärsvärldens analyser vecka 4

Analyser av Embellence, Ratos, Nent, MTG, MedCap, MAG Interactive, C-Rad, TF Bank, Hubbster, H&M, Surgical Science och Amido samt Afv-portföljen, Insiderkollen, Råduppföljning och nytt poddavsnitt.

Embellence

Tapetbolaget Embellence har haft en ljummen start på börskarriären. Men bakom kulisserna odlas en rad nya tillväxtinitiativ och bolaget rustar för förvärv.

Ratos

Om inte Plantasjen vissnar fullständigt kommande år så ser Ratos ut som en klart undervärderad aktie. Den nystartade förvärvsstrategin är en extra uppsida.

Nent

Nent satsar på att bli en internationell spelare inom streaming. Bolaget differentierar sig genom sport och eget innehåll. Kan den svenska utmanaren bli en aktör att räkna med i det globala slaget om abonnenter?

MTG

MTG får riktigt bra betalt för Esport-rörelsen och kan nu satsa helhjärtat på mobilspel.

MedCap

MedCap-aktien handlas nu nästan på samma nivå som i börsraset i mars 2020. Tidigare VD Karl Tobieson är tillbaka i bolaget som ordförande. I december köpte både VD och investeringschef aktier. MedCap har en solid balansräkning som ger utrymme för förvärv.

MAG Interactive

Mobilspelsbolaget har förbättrat lönsamheten på imponerande vis och vänt till plus på sista raden. Tillväxtmotorn hackade förvisso till något i sista kvartalet men blir något av de nya spelen framgångsrika kan aktien vända.

C-Rad

C-Rad avslutade 2021 med rekordhög orderingång, rörelsemarginal och orderbok. Mycket talar för att positioneringsprodukter håller på att bli standard i vården. I höstas slöt C-Rad ett avtal med Accuray som stöder den tesen.

TF Bank 

TF Bank har växt låneboken med 30% i genomsnitt under de senaste åren. Det brukar vara synonymt med ökad risk. I TF Banks fall har kreditförlusterna minskat. I termer av lönsamhet sopar nischbanken banan med storbankerna. Hur ser framtiden ut?

Hubbster

Hubbsters planer är stora. Bolaget vill med sin SaaS-tjänst hjälpa företag att driva igenom sina strategier. Ska man teckna IPO:n? Sista teckningsdag 220211

H&M

Klädbolaget lägger fram en stark rapport och nya långsiktiga mål som får aktien att lyfta några procent. Vår gissning är att tillväxten i H&M kan överraska positivt kommande år. Däremot oroar det att marginalerna riskerar vända nedåt senare under 2022.

Surgical Science

Medicinteknikbolaget Surgical Science har pressats på börsen och tredjedel av börsvärdet är utraderat sedan årsskiftet. I somras förvärvades konkurrenten Simbionix. Surgical Science siktar nu på att omsätta 1,5 miljard år 2026 med en rörelsemarginal på 40%.

Amido

Amido har en imponerande kundlista på sin plattform för administration av digitala nycklar. Men det krävs att försäljningstillväxten överträffar historiken för att bolaget ska växa in i sin höga värdering.

Afv-portföljen

Bankerna har varit bra att äga under det senaste året vilket gynnat portföljen. Men kanske är SEB inte längre bästa valet i sektorn?

Insiderkollen

I Insiderkollen går Afv igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka: köpräd i fastighetsbolaget och vinsthemtagningar i kursrusaren.

Råduppföljning

Vi lyckades pricka några av 2021 års stora vinnare. Köpråden i Note, DistIT och SBB blev alla mycket bra. Det var också helt rätt att teckna IPO:n av vaccinbolaget Abera Bioscience.

Nytt Poddavsnitt

Vi diskuterar det börsras som varit i år – eller är det ett börsras? Och vilka är vinnarna och förlorarna bland streamingtjänsternas aktier?

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.