Alla Affärsvärldens analyser vecka 41

Analyser av: Medicover, OEM International, Amhult2, Wästbygg, Klimator, Surgical Science, TietoEvry, Curasight, Lohilo, Ratos samt Buy&Hold-portföljen, Afv-portföljen och Råduppföljning.

Medicover

Familjen af Jochnicks central- och östeuropeiska vårdkoncern Medicover är ett bolag som alla tillväxtinvesterare borde ha koll på. Men bättre lönsamhet krävs nog för att motivera priset på aktien här och nu.

OEM International

Teknikhandelskoncernen OEM har uppvisat imponerande stabila marginaler över tid. Aktien handlas kring historiska toppnivåer men fortsatt lägre jämfört med börsens andra serieförvärvare.

Amhult2 

Det är lätt att räkna fram rejäl potential i projektet att färdigställa Amhult Centrum etapp II. Men projektet verkar dra ut på tiden.

Wästbygg

Ett välskött bygg- och projektutvecklingsföretag med snart 40 år på nacken som nu kommer till börsen. Särskilt intressant är den marknadsledande ställningen inom det heta segmentet för logistikfastigheter. Utvecklingen i närtid är osäker men på sikt finns hygglig uppsida för den som tecknar aktien. Sista teckningsdag: 201009

Klimator

Efter 30 år av forskning är mjukvarubolaget Klimator redo att ta sig an marknaden. Frågan är om kommersialiseringen av produkten kan nå dit bolaget vill. Sista teckningsdag: 201009

Surgical Science

Surgical Science verksamma inom medicinsk simulering har tecknat ett betydelsefullt OEM-avtal med ett bolag inom Johnson & Johnson. Aktiemarknaden gav tummen upp och handlade upp aktien 30%.

TietoEvry

IT-koncernen TietoEvry är mitt uppe i en gigantisk omstrukturering som kostar 3 miljarder. Om det TietoEvry som kommer ut på andra sidan av omstruktureringen är något lite bättre än bolaget var i utgångsläget, så bör aktien få revansch.

Curasight

Forskningsbolaget Curasight blev kraftigt övertecknat i sin notering och har en bra premiärhandel på Spotlight.

Lohilo Foods

Noteringsaktuella Lohilo Foods som säljer glass och funktionella livsmedel växer fort. Blir den internationella expansionen så bra som bolaget hoppas på finns stor potential. Konkurrensen inom segmentet är dock tuff. Är aktien lika smaskig som glassen?

Ratos

Bolagets gamla image som utdelningsbolag är definitivt borta efter försäljningen av koncerns mest stabila, och värdefulla, innehav Bisnode. Nu vill Ratos satsa på förvärv. Det är fortfarande mest prislappen på aktien som lockar.

Buy&Hold-portföljen

Buy&Hold-portföljen ångar på och är nu upp 30% sedan årsskiftet. Åtta nya aktier köps in och vi tar ställning till fem bud som kommit in på portföljbolag.

Afv-portföljen

Afv-portföljen tar hem vinsten i Tobii efter att aktien fått ett rejält lyft på ett samarbete med Google.

Råduppföljning

En medioker omgång. Köprådet i BTS och säljrådet i HM blev helt okej. Övriga köpråd utvecklades klent. Bland omgångens andra bolag stack Nibe ut med en stark uppgång. Likaså Zignsec som är den klart bästa noteringen sett till kursutveckling det senaste året.

 

 

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: