Alla Affärsvärldens analyser vecka 41

Analyser av Bakkafrost, Kopparbergs, Clas Ohlson, Probi, CDON, Dala Energi, Autostore, Cint, Vadsbo, Alm Equity, Veteranpoolen samt Afv-portföljen, Börsgolvet, Råduppföljning, Lock-up-avtal, nytt poddavsnitt och rapportkalender vecka 42.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 41 - loggor_v41

Bakkafrost

Laxaktierna har kraschat i Norge efter förslag om ökad beskattning. Även färöiska Bakkafrost är ned kraftigt trots att de inte drabbas direkt. Är det läge att fiska upp aktien?

Kopparbergs

Den post-pandemiska återhämtningen i bryggerijätten Kopparbergs kom av sig och nu har nya orosmoln tornat upp. Frågan är hur mycket elände marknaden prisar in i aktien?

Clas Ohlson

Prylkedjan vände till förlust i första kvartalet. Och mer problem väntar när handlarna nu pressas mellan stigande insatskostnader och fallande efterfrågan. Men om Clas Ohlson återigen når 5-6% rörelsemarginal så är aktien ett fynd.

Probi

Probiotikabolaget har det fortsatt jobbigt på den viktiga amerikanska marknaden. Marknadstillväxten saktar in och försäljningen föll preliminärt med 22% organiskt i tredje kvartalet.

CDON

CDON har under de senaste åren ökat intäkterna från bolagets marknadsplats. Förlusttakten är fortsatt hög. E-handelstillväxten har bromsat in en hel del under 2022 vilket ökat osäkerheten.

Dala Energi

Precis som vi gissade i vår senaste analys har nu Ellevio kommit med ett bud på Dala Energis elnät. Budet har dock avvisats av styrelsen. Vi tolkar styrelsens formuleringar som att en strukturaffär ändå kan vara nära förestående.

Autostore

Det norska bolaget bakom ett av världens mest använda robotlagersystem har växt fint men ser nu en svacka i orderingång och lönsamhet. Samtidigt är aktien halverad sedan noteringen för ett år sedan.

Cint

Cint har rasat på börsen under senaste veckan utan att marknadsundersökningsbolaget kommit med några nyheter. Det luktar blankningsattack. Eller kanske köpläge?

Vadsbo

Spotlightbolaget Vadsbo Switchtech förvärvade nyligen LedLab som säljer belysningslösningar inom LED. Den initiala prislappen var attraktiv och Vadsbo ser möjligheter till synergier.

Alm Equity

Bostadsutvecklaren ALM Equity har senaste året klarat sig oerhört mycket bättre på börsen än alla jämförbara bolag. Men en närmare granskning bekymrar. Hela fastighetsmiljardären Joakim Alms affärsmodell kan vara i gungning och ”substansvärdet” har inslag av potemkinkuliss med en del luft bakom fasaden.

Veteranpoolen

Seniorbemanningsbolaget Veteranpoolen ser ut att ha gått vidare från pandemin, men nu väntar nästa utmaning. Hur ska man se på aktien?

Afv-portföljen

Sensys fick planenligt den stora ordern på svenska trafikövervakningskameror. Det var ingen vidare fart i våra övriga innehav.

Börsgolvet

Krisande fonder, ombytta roller och så avslöjas årets bästa bonusar i finansbranschen. Ännu en vecka har passerat i kvarteren kring Stureplan!

Lock-up-avtal

Kommande veckor löper en rad lock-up-avtal ut för ägarna i bland annat Pagero Group, Humble Group, Volvo Cars, Medhelp och Thunderful Group.

Råduppföljning

Vårt teckna-råd för Flat Capital blev en fullträff med 95% avkastning tills vi svängde om till neutral. Vi lyckades dessutom pricka toppen med vårt säljråd runt 40 kr. Största glädjeämnet i övrigt var att vi lyckades undvika omgångens stora förlorare.

Nytt poddavsnitt

I veckans Affärsvärlden Analys hör vi Peter Benson, Otto Klaar och Daniel Zetterberg titta närmare på Castellum, SBB, ABAS Protect, Cloetta, Bakkafrost och IPO-guiden.

VIKTIGASTE BOLAGSHÄNDELSERNA VECKA 42

En fullspäckad vecka med cirka 100 rapporter, däribland Ericsson, Volvo, Investor, Castellum, Atlas Copco, ABB, Telia, Handelsbanken och Autoliv. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 42.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets