Alla Affärsvärldens analyser vecka 43

Analyser av LMK Group, Wästbygg, Synsam, Rocker, Movinn, Pagero, Desenio, Compodium, Norditek, Swedish Match, Elos Medtech, Candles Scandinavia, Addlife, Bricknode samt krönika Volvo Cars, Kameo-lån, IPO-kommentarer, Afv-portföljen, Insiderkollen och Råduppföljning.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 43 - Alla veckans analyser vecka 43

LMK Group 

LMK Group, bolaget bakom bland annat Linas Matkasse, har utvecklats svagt på börsen sedan noteringen i våras. Kurspotentialen lockar men risknivån är hög.

Wästbygg

Byggbolaget verkar ha tömt ladorna inför börsnoteringen förra året. Omsättningen har dalat och den viktiga affären inom byggnation av logistikfastigheter står nära på helt utan egna utvecklingsprojekt inför 2022. Ett billigt förvärv räddar dock siffrorna.

Synsam

Optikkedjan Synsam skall göra IPO. Bolaget har en stark marknadsposition och god lönsamhet. Är aktien värd att syna? Sista teckningsdag: 281021

Rocker

Finansbolaget Rocker har misslyckats med tidigare satsningar och söker nytt kapital på börsen att bränna för att bli ”neobank”. Låt det inte bli ditt. Maken till desperat IPO har vi inte sett på länge. Sista teckningsdag: 271021

Movinn 

Dansk IPO av ett litet företag inom korttidsuthyrning av bostäder. Men hög prislapp och kladdiga incitament gör att denna notering bör läggas åt sidan. Sista teckningsdag: 271021

Pagero

Afv ändrade syn på mjukvarubolaget efter en riktigt svag börsdebut för Pagero-aktien.

Desenio

E-handelsbolaget Desenio säljer posters och ramar via en direktförsäljningsmodell på nätet. Utvecklingen sedan noteringen i våras har varit en total katastrof. Bolaget slopar nu helårsprognoserna för 2021.

Compodium

Säkra videomöten är extra viktigt i offentlig sektor. Börsaktuella Compodium har utvecklat en lösning med sikte på det. Sista teckningsdag: 281021

Norditek

Norditek säljer utrustning för materialbearbetning och återvinning. Ett litet men kvalitativt bolag som kan bli något bra om tillväxtplanerna går i lås. Sista teckningsdag: 291021

Swedish Match

Den stora uppsidan finns fortsatt inom nikotinportioner som växer kraftigt i bland annat USA. Kanske innebär den kommande avknoppningen av cigarrverksamheten att även svenska institutioner snart får ta del av resan.

Elos Medtech

Medicinteknikbolaget Elos Medtech fick ett bud på 215 kronor per aktie i somras. Budgivarna i form av riskkapitalbolaget TA Associates kontrollerar nu cirka 80% av kapitalet. Minoritetsägarna sitter i baksätet.

Candles Scandinavia

Doftljusbolaget Candles Scandinavia ska till börsen. Bolaget har bra tillväxt och fin kundlista. Ska man teckna aktien? Sista teckningsdag: 291021

Krönika Volvo Cars

Volvo Cars klarade nätt och jämnt investerarnas besiktning inför noteringen. Nu börjar resan som börsbolag. Förväntningarna är lågt ställda men det är också motiverat av de många trafikfaror som lurar längs vägen. Affärsvärlden byter fot om aktien.

Addlife

Addlife är med sina två jätteförvärv nu större i Europa än i Norden. Det utgör en bra språngbräda för fortsatta förvärv. Samtidigt kommer minskad Covid-försäljning att tynga marginalerna och den organiska tillväxten.

Bricknode

Skövdebolaget Bricknode säljer mjukvara för vp-handel, utlåning med mera på SaaS-basis och verkar sikta på att bli ett Fortnox för finansbolag. Afv har snabbsynat IPO:n. Sista teckningsdag: 011121

Kameo-lån

Bostäder till ett värde av 350 Mkr ska byggas i Nynäshamn. Lånebeloppet ska gå till att finansiera markförvärvet. Panten är bra. Den stora frågan är om försäljningspriserna är för höga.

IPO-kommentarer

Veckan avslutades med stor IPO-final. Volvo fick en smakstart men det var mer blandat i övrigt. En okej debut, en riktigt svag och så ett fullständigt praktfiasko.

Afv-portföljen

Portföljen sjönk något i rapportfloden.

Insiderkollen

I Insiderkollen går Afv igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka: stora insynsköp i rapportförlorare och ett massivt VD-sälj i kursraketen.

Råduppföljning

TF Bank blev omgångens bästa aktie. Den som följde vårt köpråd fick en avkastning på över 150%. Även köpråden i Ework och Tele2 blev bra.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco