Alla Affärsvärldens analyser vecka 44

Analyser av Nilörngruppen, Lagercrantz, NCC, Net Insight, Flat Capital, Bilia, Söder Sportfiske, Loomis, Wonderful Times Group, Cint samt Afv-portföljen, IPO-guiden och Råduppföljning.
Alla analyser vecka 44 transparent

Nilörngruppen

Trots årets kursrusning handlas Nilörngruppen till ensiffriga EV/Ebit-multiplar. Men rabatten är befogad – det finns en del orosmoln på kort sikt.

Lagercrantz

Efter två år av blygsam tillväxt ska Lagercrantz skruva upp förvärvstakten. Satsningen kallas Lagercrantz mot miljarden. Räcker det för att göra aktien köpvärd?

NCC

Efter fem svåra år har byggkoncernen återigen lyckats nå rörelsemarginaler över 3%. Aktien värderas fortsatt till rabatt trots att bolagets segdragna turn-around nu ser ut att gå mot sitt slut.

Net Insight

Teknikbolaget Net Insight har fått en stororder på 220 Mkr inom området för 5G-synkronisering. Det öppnar upp en ny stor marknad för bolaget. Aktien har i princip dubblerats sedan Affärsvärldens köpråd i våras.

Flat Capital

Klarnagrundaren Sebastian Siemiatkowskis investmentbolag Flat Capital har stigit 300% på börsen sedan noteringen för ett par veckor sedan. Substanspremien är hög.

Bilia

Bilia har uppvisat stark operativ utveckling senaste året. Bilkedjan har dessutom förvärvat återförsäljare av både Porsche och Mercedes. I oktober slöts en överenskommelse med Volvo.

Söder Sportfiske

E-handelsbolaget Söder Sportfiske förvärvar bolaget Fishline som är en ledande återförsäljare av flugfiskeprodukter i Sverige. Prislappen är attraktiv och förvärvet breddar Söders kundbas och produktportfölj.

Loomis

Kontanthanteringsbolaget kommer kanske aldrig kommer bli riktigt älskat av marknaden. Det är dock inget hinder för att se värde i aktien.

Wonderful Times Group

Det har varit underbara tider för WTG och bolagets sällskapsspel blev en klar pandemivinnare. Håller den goda utvecklingen i sig?

Cint

Cints senaste storförvärv cementerar bolagets ledarskap i en strukturellt växande nisch som kan bli flera gånger så stor som idag. Det är en fin position som också speglas i aktiens värdering.

Afv-portföljen

Portföljen lyckades inte hänga på börsuppgången i oktober utan föll tillbaka något efter svaga rapporter från BIM och Nelly. Index hann ikapp och förbi.

IPO-guiden oktober 

Oktober blev också en hektisk månad med många nya börsnoteringar. Hela 18 bolag närmare bestämt. Månadens snackis blev såklart Volvo Cars IPO.

Råduppföljning

Semcon blev omgångens bästa aktie. Kursen steg med 100%. Även köprådet i Cellavision utvecklades starkt. Trögare gick det för Telia.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.