Alla Affärsvärldens analyser vecka 44

Analyser av Tomra, Sweco, Albert, Consensus Asset Management, ABAS Protect, Nolato, Orkla, Storytel, Bravida, Stillfront samt Branschsvep Kontraktstillverkarna, Afv-portföljen, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning, Insiderkollen och rapportkalender vecka 45.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 44 - logo_v44

Tomra

Den norska världsledaren inom returautomater och industriella sorteringsmaskiner värderas högt samtidigt som klimatet för investeringar i tunga kapitalvaror nu försämras.

Sweco

Börsen gillade inte teknikkonsulten Swecos Q3-rapport. Aktien föll 12% på rapporten och i år har aktien halverats. Räcker fallet för att locka till köp?

Albert

Albert har utvecklat en app som hjälper elever att lösa matematikuppgifter. Sedan noteringen ifjol har bolaget gjort en del förvärv av kompletterande produkter. Frågan är om aktien går att räkna hem.

Consensus Asset Management

Den cykliska kapitalförvaltaren Consensus Asset Management kämpar mot dubbla motvindar där kostnadsbasen har ökat samtidigt som rörelseintäkterna har försvunnit. Samtidigt dras aktien med en hög värdering.

ABAS Protect

Det blev en svag börsstart för stängselleverantören ABAS Protect. Aktien handlas i skrivande stund 15% under teckningskursen.

Nolato

Kontraktstillverkaren Nolato har haft det motigt under 2022. Den betydelsefulla kunden British American Tobacco använder numera flera tillverkningspartners vilket påverkar affären inom e-cigaretter negativt.

Orkla

Den norska konsumentvarujätten planerar att organisera om sig till ett ”industriellt investmentbolag”. Är det vägen till framgång för ett Orkla som just nu kämpar med tuff inflation? Tveksamt, enligt Afv.

Storytel

Ljudboksbolaget presenterar siffror för tredje kvartalet som får aktien att rusa 19%. Det kraftigt förbättrade kassaflödet var den stora ljuspunkten.

Bravida

Bravidas konkurrent Caverion köps ut från Helsingforsbörsen av Bain Capital. Prislappen ger inget extra plus för Bravida-aktiens del men det gör däremot tajmingen.

Stillfront

Stillfront är i blåsväder kring misstänkt gamblingverksamhet i Bangladesh vilket har satt aktien under ny press. Den låga värderingen till trots har Afv svårt att lockas till köp delvis mot bakgrund av tveksam kvalitet på vissa genomförda förvärv.

Branschsvep Kontraktstillverkarna

Många av de nordiska kontraktstillverkarna har uppvisat stark operativ utveckling senaste åren. Majoriteten av bolagen har nu hunnit rapportera räkenskaperna för årets tredje kvartal. Vilka rapporter sticker ut och hur skall man se på aktierna?

Afv-portföljen

Portföljen steg rejält och vi tog hem vinsten i Swedish Match under oktober. November har inte startat lika bra.Portföljen steg rejält och vi tog hem vinsten i Swedish Match under oktober. November har inte startat lika bra.

Börsgolvet

Rapportflod, uppköpskandidater och så har årets slugaste affärsman utsetts. Ännu en intensiv vecka har passerat i kvarteren kring Stureplan!

Investeraren

”Starkare än väntat”, säger fondförvaltaren Lars-Erik Lundgren om verkstadsbolagens rapporter för årets tredje kvartal. Dessutom berättar han om en sektor med egen konjunkturcykel och varför ett tomtenisserally ligger i korten.

Råduppföljning

Flera aktier i denna veckas uppföljning har utvecklats riktigt dåligt på börsen. Värst är Desenio med en nedgång på 89%. Glädjeämnet var budaktuella Swedish Match där vi rekommenderade köp. Med åtta rätt av nio kan vi nu summera ett riktigt bra utfall.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Insynshandeln har släppts på efter rapporthandeln, och det syns i statistiken. Denna vecka har intressanta transaktioner skett i bland annat Volvo, Bioarctic, Addlife, Vitrolife och SLP.

VIKTIGASTE BOLAGSHÄNDELSERNA VECKA 45

Rapportfloden är fortfarande stark och denna vecka rapporterar närmare 150 bolag. Bland annat Acast, Bahnhof, Securitas, Latour, Bico och Astra Zeneca. Utdelningar är också att vänta från bland annat H&M, NCC och Swedish Match. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 45.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco