Alla Affärsvärldens analyser vecka 6

Analyser av Essity, Spotify, RevolutionRace, Nordic Waterproofing, Kambi, Netflix, Betsson, Enea, Smart Valor, Komplett och Vår Energi samt Afv-portföljen, Råduppföljning och nytt poddavsnitt.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 6 - Alla veckans analyser vecka 6 – 2022

Essity

Essity-aktien har inte varit någon fröjd för aktieägarna sedan avknoppningen från SCA. Stigande insatspriser har pressat kursen på sistone. Lyfter vi blicken ser aktien intressant ut.

Spotify

Teknikfrossa, poddproblem och nu senast en klen prognos för Q1 har fått aktien att rasa till lägsta värderingen sedan noteringen 2018. Men den långsiktige anar köpläge.

RevolutionRace

RevolutionRace säljer egenutvecklade friluftskläder på nätet genom en direktförsäljningsmodell. Både tillväxt och lönsamhet imponerar.

Nordic Waterproofing

Aktien har fallit stort sedan toppnoteringarna trots tydligt lovande tecken på att bolaget skyddar vinsterna från kostnadsinflationen.

Kambi

Kambis största kund Kindred ska utveckla en egen sportbokslösning. Bolagens partnerskap förlängs tills slutet av 2026. Samtidigt kan Kambi nu lösa in det konvertibelupplägg som tidigare har hindrat uppköp av Kambi.

Netflix

Netflix har pressats av avtagande användartillväxt och allmän teknikfrossa. Till 23 gånger nästa års väntade rörelseresultat är streamingjättens aktie inte längre särskilt svår att räkna hem.

Betsson

Speloperatören Betsson avslutade 2021 bättre än väntat. Hittills har bolaget kompenserat uteblivna intäkter från Nederländerna på ett bra vis. Knäckfrågan handlar just om licensen i landet. Är aktien spelbar?

Enea

Enea har genom förvärv lyckats växa omsättningen trots det nedgående operativsystemsegmentet. Bolaget fokuserar på 5G och cybersäkerhet. Kan aktien bli en vinnare?

Smart Valor

Årets fjärde börsnotering är schweiziska Smart Valor. Bolaget har utvecklat en plattform för kryptohandel och vill nu sälja in produkten till traditionella finansinstitut. Aktien faller rejält i börsdebuten.

Komplett

Den norska elektronikåterförsäljaren Komplett trefaldigar sitt avtryck i Sverige genom köpet av Netonnet. Blir de bedömda synergierna verklighet finns stor uppsida.

Vår Energi

Oslobörsens nya oljebolag försöker locka investerare med fin direktavkastning. Räcker det för att välja dem framför Lundin eller Aker? Sista teckningsdag: 220215

Afv-portföljen

Portföljen rörde sig inte mycket i veckan men under huven var det en hel del speldrama.

Råduppföljning

Köpråden i Tele2 och Autoliv utvecklades fint. Det var också rätt att teckna både Fractal Gaming Group och Nimbus. Sämre gick det för förhoppningsbolaget Lipigon.

Nytt poddavsnitt

I det hundrade avsnittet av Affärsvärlden Analys går Peter Benson och Björn Rydell igenom ett antal life science-bolag, bland annat avhandlas Medcap, Addlife och Boule Diagnostics. Det handlar också om förvärv med riktiga synergier, och Peter listar elva saker att hålla utkik efter.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets