Alla Affärsvärldens analyser vecka 8

Analyser av Husqvarna, Proact, Sinch, Link Mobility, Poolia, Lindab, BeammWave, Move About, Catena Media, Bubbleroom, DistIT, Elos Medtech och Rebelle samt Afv-portföljen, Buy&Hold-portföljen, Rådändringar på IPO-bolag och Råduppföljning.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 8 - Alla veckans analyser vecka 8 – 2022

Husqvarna

Det är lågsäsong för Husqvarnas produkter, liksom för aktien. Till 13 gånger rörelseresultatet tycks det vara reapris men knäckfrågan är hur mycket marginalerna gynnats av pandemin.

Proact

Halvledarbristen slog hårt mot datalagringsspecialisten Proact under 2021. Men nya förvärv och en förbättrad intäktsmix lockar till köp.

Sinch

Värderingen har fallit mycket mer än bolagets kvalitet men sentimentet för tillväxtaktier behöver nog ljusna innan Sinch kan få revansch på börsen.

Link Mobility

Norska Link ser ut att ha eldat på lite för hårt med sin förvärvsexpansion. Bolaget är billigt men balansräkningen är i svagaste laget.

Poolia

Bemanningsbolaget Poolia kan lägga ett starkt 2021 till handlingarna. Den stora frågan är om den nuvarande marginalnivån kan bestå.

Lindab

Ventilationsbolaget Lindab har avyttrat affärsområde Building Systems och stärkt marginalerna för de kvarvarande områdena inom ventilation. Tillväxtutsikterna är goda med allt högre krav på energieffektiva lösningar.

BeammWave

Beammwaves produkt ska ta fram den fulla potentialen i 5G. Produkten bygger på forskning från Lunds Tekniska Högskola. Kan förhoppningsbolaget ta steget från akademin till kommersialisering? Sista teckningsdag: 25 feb

Move About

Move About driver bilpooler. I veckan började bolagets aktie att handlas på First North. Aktien föll i debuten.

Catena Media

Catena Media har ridit på urstarka tillväxt i USA på senare år. Bolaget är mer stabilt än på länge men värderas fortfarande lågt.

Bubbleroom

E-handelsbolaget Bubbleroom noterades i höstas på First North. Tillväxten i fjärde kvartalet var godkänd även om bolaget mötte enkla jämförelsetal. Under 2022 kommer bolaget automatisera sitt lager.

DistIT

IT-distributören DistIT skruvande under fjolåret upp bolagets finansiella mål och siktar nu på 8% rörelsemarginal. Dessutom förvärvades snabbväxande Efuel som säljer laddboxar till elbilar.

Elos Medtech

I somras lade riskkapitalbolaget TA Associates ett bud på Elos Medtech. TA kontrollerar nu cirka 80% av kapitalet. Elos-aktien är ned nästan 25% sedan Affärsvärldens säljråd i höstas.

Rebelle

Rebelle driver en marknadsplats för handel av lyxprodukter. Aktien backar drygt 30% i debuten på First North. Likviditeten är klen och orderdjupet skvallrar om ytterligare nedsida.

Afv-portföljen

Rysslands invasion av Ukraina föranleder stor börsoro och tunga kursfall runt om i världen.

Buy&Hold-portföljen

Är den svaga starten på börsåret 2022 ett köpläge? Ser vi till Afv:s analysskörd för februari verkar det så. Antalet köpråd är ovanligt stort vilket syns i hela 16 ny inköp till portföljen.

Rådändringar på IPO-bolag

Affärsvärlden slopar säljråden på en rad bolag som noterades under 2021. Samtliga av aktierna har mer än halverats sedan IPO.

Råduppföljning

Det var rätt att teckna marknadsundersökningsbolaget Cint och att köpa Beijer Electronics. Aktierna blev omgångens stora vinnare.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.