Alla Börsplus analyser vecka 13

Analyser av: MTG, Nepa, RNB, Teqnion, Fortnox, NP3 Pref, Firefly, Nent Group, HM, Obstecare samt portföljgenomgång och portföljförändringar.
Alla Börsplus analyser vecka 13 - 011f1e1a-7158-44e3-9685-92ef8211f220fitcroph450q80upscaletruew800sc6e67081665e22aaf1d1fcab2cfe509ddf578507

MTG

MTG handlas i dag för första gången utan rätten till TV-verksamheten Nent. Kursen ligger kring 125 kronor. Till den värderingen är aktien endast intressant för den som tror på de mer optimistiska scenarierna för Esport.

Nepa

Kundundersökningsföretaget Nepa pratar rutinmässigt om bolagets produktsatsning som ska möjliggöra 20-procentiga rörelsemarginaler. Men att följa utvecklingen och bedöma den potentiella skalbarheten i affären är nästan omöjligt givet bolagets klena informationsgivning.

RNB

Klädbolaget RNB redovisar en medioker kvartalsrapport och aktien faller på beskedet. I höstas tog styrelsen beslut att dela upp koncernen i tre separata bolag. Kan detta möjligen påvisa att det finns dolda värden i RNB?

Teqnion

Industrikonglomeratet Teqnion är en ny serieförvärvare på väg till börsen. Bolaget ger ett seriöst intryck men mest av allt är det prislappen på 10 gånger vinsten som lockar. Det gör oddsen tillräckligt goda för att vi ska teckna en post till Börsplus portfölj. Sista dag att anmäla sig är nu på torsdag.

Fortnox

Mjukvarubolaget Fortnox har uppvisat en fantastisk försäljningsutveckling de senaste åren. Aktien ser vid en första anblick väldigt dyr ut. Men dyrt kanske till och med kan bli ännu dyrare?

NP3 Pref

Fastighetsbolaget drivs med hög skuldsättning och en aggressiv expansionsagenda. Men fastigheternas goda kassaflöden och stabila huvudägare är tecken som ändå talar för NP3:s preferensaktie.

Firefly

Brandskyddsföretaget Firefly är ett ganska anonymt börsbolag som inte gör särskilt mycket väsen av sig. Istället låter de siffrorna tala. Hur ser potentialen ut inom bolagets infrastrukturlösningar och har bolaget verkligen den värdering det förtjänar?

Nent Group

Nordic Entertainment Group, Nent, gör idag debut på börsen. Lockelsen i aktien är bolagets framgångar med sin streamingtjänst Viaplay.

HM

Hennes & Mauritz presterar det sämsta resultatet på mycket längre – men det var något bättre än väntat och aktien stiger drygt 10 procent på beskedet. Skymtar en vändning i klädkedjan?

Obstecare

Obstecares AFL-system kan tidigt identifiera potentiellt svåra förlossningar. Bolaget hoppas på genombrott i USA. Det är inte otänkbart men svaga finanser är ett hinder på vägen att övervinna.

Börsplusportföljen: Andhämtning i mars

Börsplus portfölj avancerade en procent under mars när Ework och Medistim ångade på efter starka bokslut. Spelbolagsaktierna Net Gaming och Kindred agerade däremot sänken liksom Nordea.

Portföljförändringar

Byggpartner har gjort en fin comeback i år och vi väljer att ta hem vinsten. Istället hoppas vi på tilldelning i en notering. Samtidigt fyller vi på Buy&Hold-portföljen med fyra nya namn.

Nytt avsnitt av Börsplus podcast

Du tjänar mer på analys från SvD Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.