Alla Börsplus analyser vecka 17

Analyser av: Sandvik, Vitrolife, Duni, Kindred, Micro Systemation, Evolution Gaming, Ework, Inwido, Loomis, Pricer samt rådändring.
Alla Börsplus analyser vecka 17 - 95009fd7-98bb-4bf7-9ffa-52df5140abc6fitcroph450q80upscaletruew800sdc9ba510f311a728834a509be2fc12249006653a

Sandvik

Sandviks rapport visade inga tydliga tecken på konjunkturavmattning även om vissa orosmoln finns. Men frågan är om det räcker när aktien stigit 40 procent bara i år samtidigt som kommande rapporter bjuder på rekordstarka jämförelsesiffror.

Vitrolife

Fertilitetsbolaget Vitrolife släppte rapporten för de första kvartalet 2019. Bolaget växte 18 procent och förbättrade resultatet. Justerat för valutaeffekter ter sig utvecklingen inte vara lika imponerande.

Duni

Trots krafttag med höjda priser och nedskärningar verkar det svårt att helt motverka effekten av höga distributions- och råvarukostnader. Finns det fog att ifrågasätta en återhämtning till forna rörelsemarginaler över 10 procent? Kanske inte, men det krävs nog att Duni redan nästa kvartal ser betydligt bättre ut.

Kindred

Mycket handlar om Sverige när Kindred rapporterar av inledningen på 2019. Omregleringen slår oväntat hårt på vinsten. Även om det kan bli bättre härifrån så tror vi inte det räcker för att lyfta aktien.

Micro Systemation

Kriminalteknologibolaget Micro Systemation släppte rapporten för det första kvartalet 2019. Rensat för valutaeffekter minskar försäljningen och rörelseresultatet är dessutom negativt för första gången på många år. Finns det risk att även 2019 blir ett mellanår för bolaget?

Evolution Gaming

Kasinoleverantören Evolution Gaming är den bästa storbolagsaktien i år med nästan 70 procents kursuppgång. Kan kursrallyt hålla i sig?

Ework

Konsultmäklaren visar fin tillväxt och ett resultat som för första gången på flera kvartal växer i linje med omsättningen. Men flaggar samtidigt för en osäkrare marknad. Vad innebär det för aktien?

Inwido

Fönstertillverkaren Inwido har ett turbulent år bakom sig med negativ organisk tillväxt. Hur ser marknadsförutsättningar ut för Inwido framöver och är aktien köpvärd efter kursfallet?

Loomis

Aktien har stigit rejält samtidigt som nya redovisningsregler och budrykten kring G4S ökat osäkerheten. För den långsiktiga behöver det inte vara fel att ha kvar aktien men vi säljer den ur Börsplus portfölj.

Pricer

2018 var ett genombrottsår för prismärkningsföretaget Pricer som passerade en miljard i försäljning. Rapporten för det första kvartalet 2019 visar på att imsättnings- och resultattillväxten fortsätter i hög takt. Hur ser utsikterna ut framåt och är aktien fortfarande köpvärd?

Rådändring: Raketech och Medfield

Nytt avsnitt av Börsplus podcast

Du tjänar mer på analys från SvD Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.
Annons från Trapets