Alla Börsplus analyser vecka 21

Analyser av: Sinch, Addera Care, Veoneer, Zetadisplay, THQ Nordic, Oriflame, Cereno, Studsvik, Net Gaming, Ambea, Enlabs samt portföljförändring.
Alla Börsplus analyser vecka 21 - 36bca3d9-d58e-4c4b-8f7e-3bb5639f5d54fitcroph450q80upscaletruew800sc6217e2a998bc485b89f0434c8fd5968f8686652

Sinch

För ett år sedan var bolaget i turn-around-läge med svag lönsamhet efter en rad stora förvärv. Ledningen har levererat på sitt löfte att återställa marginalerna vilket lyft aktien på börsen. Men kanske finns ännu mer att hämta här?

Addera Care

2018 blev ett konsolideringsår för hjälpmedelsbolaget Addera Care med svag lönsamhetsutveckling. Bolaget genomför nu ett VD-byte. Kan marginalerna stärkas framöver och är värderingen tillräckligt attraktiv för att locka till köp?

Veoneer

I samband med Q1-rapporten meddelade bilsäkerhetsbolaget att man behövde ta in 500 miljoner dollar i nytt kapital. Nu presenteras en lösning som får tummen upp på börsen. Inte helt befogat, tycker vi.

Zetadisplay

Zetadisplay, inom digital skyltning, presenterade nya finansiella mål under kvartalet. Ambitionen är att till 2022 dubbla de repetitiva intäkterna och mer än trefaldiga rörelseresultatet. Lyckas det ska aktien upp rejält.

THQ Nordic

Datorspelsbolaget levererar ännu ett starkt kvartal med rekordresultat och ett nytt förvärv. Det är mest värderingen på aktien som får oss att tveka.

Oriflame

Inte det bästa smink kan dölja att budet på Oriflame ger bolagets ägare dålig ersättning för sin tilltro på företaget.

Cereno

Cerenos läkemedelskandidat CS1 förebygger blodproppar. För att finansiera fas II-studier genomför bolaget just nu en företrädesemission. Vi höjer aktien ett snäpp.

Studsvik

Många, inklusive Börsplus, har tidigare närt förhoppningar om att de väl dolda värdena i kärnteknikbolaget tids nog kan visa sig. Fortfarande är man inte på rätt spår även om det finns små ljuspunkter för den som letar ordentligt.

Net Gaming

Affiliatebolaget Net Gaming har värderats mycket lågt för att vara ett växande bolag. Förr eller senare borde det ge utslag i ökad aktiekurs, har vi tänkt oss. Men nu kommer bolaget med en rapport där både intäkter och vinst faller. Kursraset är brutalt och rättvist. Vi säljer aktien ur portföljen.

Ambea

Omsorgskoncernen Ambea gjorde i fjol ett vågat storförvärv av Aleris. Ganska omgående har det stött på problem vilket pressat aktien. Kanske lite för mycket.

Enlabs

Spelbolaget Enlabs sticker ut bland de noterade bolagen med hög andel reglerade intäkter. Utvecklingen under 2018 var av blandad karaktär. Blir 2019 skördeåret för aktieägarna?

Börsplus portfölj: Vinsthemtagning

Nytt avsnitt av Börsplus podcast

Du tjänar mer på analys från SvD Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.
Annons från Trapets
Annons från Invesco