Alla Börsplus analyser vecka 28

Analyser av: Jetpak, Actic Group, Bulten, Christian Berner, Itab Shop Concept, Vitec, Doro, Netent samt rådändring och råduppföljning.
Alla Börsplus analyser vecka 28 - 87f823b2-6053-487b-99ae-0d76a90b4794

Jetpak

Transportbolaget Jetpak noterades på börsen i vintras och handlas fortfarande under noteringskursen. Jetpak är lågt värderat och även om man är konservativ så är det inte svårt att se bra uppsida i aktien.

Actic Group

Gymkedjan har varit en enorm besvikelse på börsen efter noteringen för ett par år sedan. Nu finns en ny ledning på plats och konturerna av en plan för att vända trenden börjar ta form. Det kan gå vägen men oddsen känns inte så goda.

Bulten

Underleverantören vinstvarnade nyligen och presenterar idag ett riktigt svagt halvårsresultat. Men snart ska de stora kontrakt Bulten vunnit under senare år gå i produktion. Kan det bli vändningen?

Christian Berner Tech Trade

Teknikhandelskoncernen har ett starkt år i ryggen såväl operativt som aktiekursmässigt. En förklaring är fjolårets förvärv av Zander & Ingeström som hitintills varit succé.

Itab Shop Concept

Butiksinredningsföretaget Itab har varit en av börsens vinnare i år med över 100 procents uppgång. I onsdags presenterade bolaget räkenskaperna för andra kvartalet.

Vitec

Umeåbolaget är en av börsens dyraste serieförvärvare. Troligen med all rätt givet stabiliteten i Vitecs mjukvaruintäkter. Men har aktien mer att ge?

Doro

Telefon- och tjänstebolaget Doro presenterar räkenskaperna för andra kvartalet. Transformationen mot högre andel tjänsteintäkter fortsätter. Men går det tillräckligt fort och är aktien värd väntan?

Netent

Första halvårsrapporten från nätspelsektorn kommer från Netent och ser inte särskilt bra ut. Den svenska marknaden fortsätter vara pressad. Detsamma gäller Netents aktie. För mycket?

Rådändring Boule Diagnostics och Mentice

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så är det läge att se över ursprungsrådet. Här är två bolag där vi byter fot.

Råduppföljning: 5 av 6 rätt

Du tjänar mer på analys från SvD Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.
Annons från Trapets