Alla Börsplus analyser vecka 45

Analyser av: Traton, Elos Medtech, Toleranzia, Nokia, G5 Entertainment, Amido, Green Landscaping, Vitrolife, Raysearch, Bravida, Leovegas, Akelius, Mekonomen, Mips samt Buy and Hold-portföljen, Inbjudan Temadag, Börsplus rekryterar och Börsplus Podcast.

Traton 

KOMMENTAR: Lastbilstillverkaren behöver visa marginalstyrka innan aktien kan uppvärderas.

Elos Medtech

Kontraktstillverkaren Elos Medtech fortsätter att investera i utökad kapacitet och ser god efterfrågan inom ett flertal områden. Kan ledningen även bygga aktieägarevärde under kommande år?

Toleranzia

Toleranzia genomför en företrädesemission för att ta nästa steg i utvecklingen av sin läkemedelskandidat mot den autoimmuna sjukdomen Myastenia gravis, MG. Aktien är intressant för den riskvillige investeraren.

Nokia 

Aktien har kollapsat efter att ledningen kapat lönsamhetsprognoserna och ställt in utdelningen. Är Nokia illa ut igen eller ser vi ett köpläge för långsiktiga investerare?

G5 Entertainment

KOMMENTAR: Mobilspelsbolaget ökar intäkterna jämfört med andra kvartalet 2019. Rörelseresultatet tyngs dock av höga marknadsföringskostnader och aktien rasar på beskedet.

Amido 

Amido har utvecklat en programvara som ökar säkerheten och minskar administrationskostnaderna för fastighetsbolag att hantera digitala nycklar och låsbrickor. Utvecklingen är lovande men frågan är om bolaget kan leva upp till de högt ställda målen. Sista teckningsdag: 191108

Green Landscaping 

Frågetecknet kring redovisningen rätas ut i och med dagens delårsrapport men en uppvärdering av aktien kräver troligen nya större förvärv.

Vitrolife

Fertilitetsbolaget verkar ha hittat tillväxtformen igen och den organiska tillväxten stiger.

Raysearch

KOMMENTAR: Dagens vinstvarning från medicinteknikbolaget kommer inte långt efter att flera insynspersoner sålt aktier för mångmiljonbelopp. Lägg ifrågasatt redovisning till detta och du får en aktie som återigen är ute i kylan.

Bravida

Troligen är de senaste kvartalens försvagning i den finansiella utvecklingen ingen stormsvala om större problem, men den klena uppsidan gör aktien till ett tveksamt köp här och nu.

Leovegas

Kasinobolaget faller tungt på en kvartalsrapport som bjuder på blandad kompott.

Akelius 

Akelius nya utdelningsaktie av serie D har fått en ljummen start på börsen. Vi har en teori som ger en möjlig förklaring till varför så är fallet – och vad som kanske krävs för att D-aktien ska stiga.

Mekonomen

Reservdelskedjan levererar stabila siffror för tredje rapporten i rad. Om aktiemarknaden tar fasta på att det värsta tycks ligga bakom oss bör aktien få förnyat förtroende. Då är uppsidan stor.

Mips

Tillväxten för hjälmbolaget bromsar in rejält och aktiens värdering ger knappast något skydd på nedsidan. Men kanske ett köpläge för den långsiktige investeraren.

Buy and Hold-portföljen: Köper Esport och elektronik

Då var det återigen dags att fylla på Buy and Hold-portföljen med två nya köpvärda aktier som Börsplus vaskat fram på sistone.

Nytt avsnitt av Börsplus Podcast

I detta avsnitt diskuterar Peter Benson, Daniel Svensson och Björn Rydell bolag som valt att stycka upp sig själva i syfte att synliggöra värden. Vi går även igenom bolagen som ska delta på vår nästa temadag Lönsamma Småbolag den 28:e november.

Inbjudan Börsplus Temadag Lönsamma Småbolag

Den 28 november med start kl 13:00 är du som läsare av analystjänsten Börsplus inbjuden att i Stockholm träffa sex lönsamma småbolag. Dessa är Rottneros, Nordic Waterproofing, ByggPartner, C.A.G, DistIT och Slitevind. Börsplus Peter Benson är moderator och evenemanget avslutas med mingel.

Är du vår nästa aktiestjärna?

Börsplus behöver hjälp i 5-12 månader för att hantera en föräldraledighet samt få extra kraft att sätta tänderna i ett spännande specialprojekt. Därför söker vi en junior analytiker och aktieskribent.

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här