Alla Börsplus analyser vecka 46

Analyser av: Swedol, Elanders, Byggpartner, C-Rad, Allgon, CAG Group, Upsales Technology, Embracer Group, Jetpak, Pexa, SEB, Fenix Outdoor samt Börsplus portfölj, Uppföljning och Inbjudan Temadag.

Swedol 

KOMMENTAR: Momentum lägger ett bud på Swedol som fick aktien i Börsplus portfölj att lyfta med närmre 40 procent.

Elanders

Logistik- och flödeshanteringsbolaget Elanders värderas ganska lågt. Kan marginalerna stärkas finns bra uppsida i aktien. Samtidigt oroar en vikande konjunktur.

Byggpartner

Det lilla byggföretaget från Dalarna lägger fram en bra rapport med nästan 4 procents rörelsemarginal. Håller det i sig är en utdelning på 3,50 kronor per aktie tänkbart till våren och då lockar direktavkastningen på drygt 8 procent.

C-Rad

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet.

Allgon

Det syns inga tecken på att konjunkturinbromsningen sänker tillväxten i bolaget, vilket bör ge ytterligare uppvärdering på sikt.

CAG Group 

IT-konsulten har stor kassa och är laddad för förvärv men samtidigt har marknaden försvagats. Vågar de trampa på gasen?

Upsales Technology

Mjukvarubolaget Upsales växer långsammare än väntat och aktien är nu tillbaka kring noteringskursen. Betyder det köpläge?

Embracer Group

Datorspelskoncernen tidigare känd som THQ Nordic presenterade i vanlig ordning en rapport som slog alla tvivlare på fingrarna. Samtidigt höjs röster som kritiserar de svårsynade siffrorna och bolagets redovisning.

Jetpak

Transportbolaget Jetpak levererade en rapport med solid organisk tillväxt och förbättrade marginaler. Aktiemarknaden tog det hela med en axelryckning. Det tror vi är fel.

Pexa

PExA har hittills fokuserat på att få fäste i forskarvärlden. Nu hämtar bolaget in pengar i en nyemission för att få ut sina instrument på sjukhusgolven också. Värderingen är låg givet potentialen.

SEB 

KOMMENTAR: Sälj först och fråga sen. Det verkar vara börsens inställning när det gäller banker i blåsväder. Idag är det SEB som drabbas.

Fenix Outdoor

Aktien har planat ut efter den stora uppgången för några år sedan. Problem inom bolagets fysiska handelsaffär späder ut de fina marginaler Fenix varumärken har.

Börsplus Porfölj: Sex nya köp

Bud på Swedol. Bud på Hembla. Inlösen av Akelius Pref.  Likviderna kommer strömma in i Börsplus portfölj som redan från början var kassatung efter vinsthemtagningar i oktober. Dags för nyförvärv.

Uppföljning: 6 av 9 rätt

Köprådet i Evolution Gaming gick starkt. Gunnebo och Tencent blev okej avkastningsmässigt. Samtliga av omgångens tre säljråd i form av Eniro Pref, SaltX och Pharmalundensis tappade en hel del. Några av de övriga aktierna som analyserades var Beijer Ref, Betsson och Bygghemma.

Inbjudan Börsplus Temadag Lönsamma Småbolag

Den 28 november med start kl 13:00 är du som läsare av analystjänsten Börsplus inbjuden att i Stockholm träffa sju lönsamma småbolag. Dessa är Rottneros, Nordic Waterproofing, ByggPartner, C.A.G, DistIT, Slitevind och Infracom. Börsplus Peter Benson är moderator och evenemanget avslutas med mingel.

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här