Amerikanska statstjänstemän börjar bli oroliga för stablecoins

Amerikanska statstjänstemän har uttryckt oro till representanter hos stablecoins-emittenter under senaste veckorna då insättningsgarantier inte gäller för dessa och konsumenter potentiellt kan förlora pengar. Det säger personer med insyn till Bloomberg News.
Amerikanska statstjänstemän börjar bli oroliga för stablecoins - hacker-dator-affarsvarlden-700_binary_6857468.png
En ytterligare oro är att kriminella kan använda stablecoins för att göra överföringar utan att använda sig av en bank och således undvika åtgärder för att fånga pengatvätt och olaglig aktivitet.
Demokratiska senatorn Elizabeth Warren uttryckte förra veckan att om amerikanska centralbanken skulle ge ut en egen digital valuta så hade konsumenter fått fördelar med stablecoins utan de nämnda riskerna.Stablecoins är en form av kryptovalutor vars kurs är fixerad till en valuta, oftast dollar, och som backas av riktiga valutareserver. Det totala marknadsvärdet av dessa, inkluderat bland annat Tether, översteg nyligen 100 miljarder dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco