Analyshus skruvar ned yuan-prognoser efter snabb försvagning

Flera analyshus har skruvat ned prognoserna för kinesiska valutan yuan för andra gången inom loppet av tre veckor. Justeringen kommer efter att de tidigare estimaten bommat på grund av negativa ekonomiska effekter från Pekings nolltoleranspolitik mot covid-19 och en hökaktig Fed i USA, rapporterar Reuters.
Hus i Shanghai, Kina.
Hus i Shanghai, Kina. AP Photo/Andy Wong
Den tidigare förväntningen var att en dollar skulle kosta 6,71 yuan (median) vid slutet av året. Men efter att valutan försvagats med över 6 procent på bara fyra veckor var yuanen redan nere på 6,7792 per dollar på måndagen.

Nu har flera banker, däribland Barclays, HSBC och UBS, trimmat sina prognoser. Barclays exempelvis förväntar sig att yuanen försvagas till 6,9 per dollar vid slutet av andra kvartalet (tidigare 6,3). Det är något mer pessimistiskt än HSBC:s prognos på 6,75 yuan per dollar, från tidigare 6,60.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets